AFIR: Fondurile alocate achiziției de utilaje pentru formele asociative s-au epuizat
Telex » Știri 30 iulie 2024
Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) anunță epuizarea fondurilor disponibile pentru investiții în achiziții simple de utilaje agricole pentru formele asociative, altele decât cele din sectorul sfeclă de zahăr, finanțate prin submăsura 4.1 – Investiții în exploatații agricole, componenta 4.1.1. din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).
„De la deschiderea sesiunii pe 25 iunie 2024 și până la momentul epuizării fondurilor alocate, fermierii au depus online prin această linie de finanțare, 145 de cereri de finanțare, însumând163.439.481 euro, față de alocarea disponibilă de 51.515.188 euro. Reamintim că termenul limită stabilit pentru depunerea cererilor de finanțare era 24 septembrie 2024”, se menționează într-un comunicat al AFIR.
Pentru cooperative, grupuri de producători și organizații de producători, rata sprijinului public nerambursabil este de 50% și poate crește până la 90% dacă sunt îndeplinite anumite condiții și nu poate depăși 1.500.000 euro, indiferent de tipul investiției și de dimensiunea fermei.
Pentru achiziția de utilaje destinate culturii sfeclei de zahăr, fermierii și formele asociative din acest sector mai pot depune solicitări de finanțare până la data de 24 septembrie 2024, ora 16:00. Astfel, pentru acest tip de investiții cererile de finanțare pot fi depuse în continuare până la data închiderii sesiunii sau până la epuizarea fondurilor. Până în prezent, pentru investițiile în utilaje destinate sfeclei de zahăr au fost depuse 11 solicitări de finanțare însumând 9 milioane de euro. În acest moment, mai sunt disponibile fonduri în valoare de 82,5 milioane de euro.
În cadrul acestui apel de cereri de proiecte, prin pachetul 4.1.1 au fost puse la dispoziție fonduri nerambursabile pentru proiecte de achiziții simple de utilaje agricole pentru exploatații care cuprind culturi de câmp, inclusiv culturi furajere destinate hranei animalelor și plante tehnice, precum și culturile horticole, inclusiv cele pomicole și în spații protejate.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile