AFIR: Lista intermediară a proiectelor – o nouă măsură de accelerare a procesului de evaluare
Numărul 20-21, 30 mai - 12 iunie 2017 » Fonduri europene
Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat pe pagina oficială de internet lista intermediară a proiectelor care vor fi evaluate pentru submăsurile ale căror depuneri au depășit 200% din alocarea sesiunii, în primele cinci zile de la deschiderea acesteia sau a unei etape lunare. Lista a fost publicată pe www.afir.info, în cadrul secțiunii Rapoarte și Liste, subsecțiunea Rapoarte de evaluare, în conformitate cu prevederile Ordinului nr. 154/2017 emis de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale privind modificarea și aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a procesului de selecție și a procesului de verificare a contestațiilor pentru proiectele aferente măsurilor din PNDR 2014-2020.
Noul regulament de selecție prevede că, în situația în care o etapă lunară sau trimestrială s-a închis în primele cinci zile (în cazul în care valoarea totală a cererilor de finanțare depuse este mai mare de 200% din alocarea sesiunii respective), evaluarea intermediară a proiectelor se va face descrescător în funcție de punctajul estimat (autoevaluare/prescoring) și de criteriile de departajare pentru submăsurile care au aceste criterii încărcate în sistemul electronic. „Aplicăm această măsură pentru a grăbi procesul de evaluare și selecție a proiectelor pe care le depun solicitanții de fonduri. Întocmirea acestor liste intermediare face ca proiectele care au punctaj mare să fie prioritizate pentru a fi evaluate și, astfel, timpul de răspuns către solicitanți să fie unul și mai rapid decât până acum. Este una dintre deciziile pe care le aplicăm ca urmare a consultării cu beneficiarii, pentru că eu consider că interesele legitime ale Agenției sunt întodeauna complementare cu cele ale beneficiarilor”, a precizat Adrian-Ionuț Chesnoiu, directorul general al AFIR.
În sesiunea din acest an, ca urmare a numărului mare de solicitări de finanțare depuse, submăsurile pentru care s-a depășit deja pragul de 200% din alocarea stabilită sunt sM 4.3 – Investiții pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole și silvice, componenta de infrastructură agricolă, sM 7.2 – Investiții în crearea și modernizarea infrastructurii de bază la scară mică, componenta de infrastructură rutieră, precum și cea pentru infrastructura educațională și socială, și sM 6.2 – Sprijin pentru înființarea de activități neagricole în zone rurale, sesiunea dedicată întregului teritoriu și pentru aria de aplicabilitate ITI Delta Dunării.
Cei interesați pot consulta respectiva listă la adresa portal.afir.info.
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice