AFIR: Peste 160 milioane euro au ajuns la beneficiarii PNDR în primul trimestru al anului 2020
Telex » Știri 10 aprilie 2020
Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) informează că a plătit în primul trimestru al anului 2020 către beneficiarii Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020 (PNDR 2020) peste 160 milioane de euro, sumă semnificativ superioară faţă de previziunile de plată stabilite anterior. Sumele plătite de către AFIR reprezintă fonduri europene nerambursabile, acordate prin PNDR 2020 (exclusiv contribuţia Uniunii Europene), fără contribuţia de la bugetul naţional.
Din totalul sumelor plătite la nivel naţional pentru primul trimestru al acestui an, în regiunea 1 Nord-Est Iaşi au fost efectuate plăţi prin Centrul Regional de 21,3 milioane de euro, iar în regiunea 2 Sud-Est Constanţa, de 27,7 milioane de euro. La nivelul Centrului Regional pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale 3 Sud Târgovişte s-au efectuat plăţi de 15,9 milioane de euro în primul trimestru, iar prin Centrul Regional 4 Sud-Vest Craiova, AFIR a plătit 23,8 milioane de euro beneficiarilor PNDR. De asemenea, Centrul Regional 5 Vest Timişoara a efectuat, în primul trimestru al acestui an, plăţi în valoare de 14,6 milioane de euro. Centrul Regional pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale 6 Nord-Vest Satu Mare a plătit suma de 28,8 milioane de euro beneficiarilor săi. În regiunea 7 Centru Alba Iulia, AFIR a realizat plăţi prin Centrul Regional în valoare de 13,5 milioane de euro, iar Centrul Regional 8 Bucureşti-Ilfov a plătit 14,8 milioane de euro beneficiarilor investiţiilor finanţate prin PNDR 2020.
De la demararea PNDR 2020 în 2015 şi până în prezent, AFIR a plătit 5,58 miliarde de euro (fonduri europene şi buget naţional), ceea ce reprezintă un grad de absorbţie de peste 59%.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național