AFIR: Se prelungește sesiunea de primire a proiectelor pentru dezvoltarea fermelor mici
Numărul 28-29, 25 iulie - 7 august 2017 » Fonduri europene
Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) anunță prelungirea sesiunii de primire a cererilor de finanțare aferente submăsurii 6.3 Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020 (PNDR 2020). Astfel, depunerea proiectelor pentru investiții în ferme mici se poate face până la 31 august a.c., ora 16.00.
Alocarea financiară stabilită pentru sesiunea din acest an aferentă submăsurii (sM) 6.3 este de 100 de milioane de euro. Depunerea proiectelor se face în limita a 200% din alocarea pentru sesiune. Până în prezent au fost depuse online 2.152 de cereri de finanțare în valoare totală nerambursabilă de peste 32,2 milioane de euro. Dintre acestea, 676 de cereri de finanțare au fost depuse pentru zona montană. „Autoritatea de Management pentru PNDR a decis prelungirea sesiunii de depunere a cererilor de finanțare cu o lună pentru a asigura o șansă și celor care nu au reușit din motive independente de ei să termine de întocmit documentația pentru depunere până la această dată. De asemenea, faptul că această submăsură încă dispune de fonduri, iar punctajul este unul ușor de atins va permite mai multor fermieri mici să obțină o finanțare care să le asigure un start bun spre o exploatație agricolă mai puternică și care să acceseze în viitor sprijin financiar mult mai consistent”, a declarat directorul general al AFIR, Adrian-Ionuț Chesnoiu.
Sprijinul acordat prin PNDR 2020 pentru dezvoltarea fermelor mici este 100% nerambursabil și este în valoare de 15.000 euro pentru un proiect.
Modalitatea de depunere a cererilor de finanțare este cea online pe pagina oficială a Agenției, www.afir.info. Toți cei interesați să depună proiecte pentru dezvoltarea fermelor mici, prin sM 6.3, pot consulta gratuit Ghidul solicitantului și anexele aferente pe site-ul AFIR, la secțiunea Investiții PNDR.
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial