AFIR: Suntem la o rată de absorbție de aproximativ de 50% din PNDR, cu o plată netă de 4,7 miliarde de euro
Telex » Știri 16 octombrie 2019
România a atins o rată de absorbţie a fondurilor europene de aproximativ 50% prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020 (PNDR 2020), cu o plată netă de 4,7 miliarde de euro, a declarat, la un eveniment de profil, Claudiu Coadă, director general adjunct la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), citat de Agerpres. „În acest moment ne aflăm în implementare la viteză maximă. Fără să fiu subiectiv, AFIR este una dintre agenţiile care funcţionează cel mai bine, are rezultatele cele mai bune. În acest moment suntem la o rată de absorbţie de aproximativ 50%, cu o plată netă de 4,7 miliarde de euro (…). Cu siguranţă, la finalul perioadei de programare, respectiv 2023, de implementare, ne vom situa la un nivel de peste 95%. Noi sperăm să atingem 100%, astfel încât să avem nişte indicatori financiari mai buni decât cei trecuţi”, a spus Claudiu Coadă.
În ceea ce priveşte banii cheltuiţi, reprezentantul AFIR a precizat că se va moderniza sistemul de irigaţii pentru 392.000 de hectare, s-au construit şi sunt în proces de a se construi 3449 de kilometri de drumuri comunale. De asemenea, a afirmat că se instalează 11.000 de tineri fermieri în mediul rural, acesta fiind un deziderat important şi pentru viitoarea perioadă de programare.
PNDR 2020 a avut alocată o sumă de 8,13 miliarde de euro din partea UE, iar România a mai contribuit cu 1,3 miliarde de euro, ceea ce a întregit anvelopa financiară la 9,4 miliarde de euro.
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național