AFM lansează astăzi a doua etapă a Programului Iluminat Public 2022
Telex » Știri 30 decembrie 2022
Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) lansează astăzi cea de-a doua sesiune de înscriere a solicitanților unități administrativ-teritoriale organizate la nivel de comună, oraș sau municipiu în cadrul Programului Iluminat Public. Perioada de depunere a cererilor de finanțare în aplicația informatică, împreună cu documentația aferentă, începe la 30 decembrie 2022, ora: 10.00, și se va încheia în 31 ianuarie 2023, ora: 23.59 sau până la epuizarea bugetului. "Având în vedere faptul că în prima etapă a programului, fondurile alocate au fost solicitate integral, criza energetică cu care ne confruntăm în această perioadă, cât și interesul deosebit la nivel național acordat de către unitățile administrativ-teritoriale pentru accesarea proiectelor care vizează eficientizarea consumului de energie, am emis o dispoziție de organizare a unei noi sesiuni de înscriere în cadrul programului", se menționează într-un comunicat al AFM.
Conturile create și utilizate pentru înscrierea în cadrul Programului privind creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public aferente sesiunilor din anul 2021 și 2022 rămân valabile și pot fi accesate pentru depunerea cererilor de finanțare în cadrul Programului privind creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public.
Suma alocată sesiunii de finanțare este de 500 milioane lei. Finanțarea se acordă în funcție de categoria unității administrativ-teritoriale, după cum urmează: a) pentru comune cu o populație de până la 5.000 de locuitori - maximum 1.000.000 lei; b) pentru comune cu o populație de peste 5.001 de locuitori - maximum 2.000.000 lei; c) pentru orașe - maximum 3.000.000 lei; d) pentru municipii de rang 0 - municipiul București - maximum 50.000.000 lei; e) pentru municipii de rang I - maximum 6.000.000 lei; f) pentru municipii de rang II - maximum 5.000.000 lei.
Finanțarea se acordă în procentaj de maximum 100% din cheltuielile eligibile ale unui obiectiv de investiție și în limita sumelor ce pot fi acordate pentru fiecare categorie de solicitanți.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile