AFM: Programul de conștientizare a publicului privind protecția mediului, prelungit până la 12 mai
Telex » Știri 2 mai 2023
Sesiunea de depunere a dosarelor de finanțare în cadrul Programului ce vizează educația și conștientizarea publicului privind protecția mediului a fost prelungită cu nouă zile față de data stabilită anterior, a anunțat Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), într-un comunicat de presă citat de Agerpres. Solicitanții eligibili, organizațiile neguvernamentale, pot depune cererile de finanțare în aplicația informatică, împreună cu documentația aferentă, până la data de 12 mai 2023, ora 23:59.
Bugetul alocat pentru această sesiune este de 150 de milioane de lei.
Potrivit sursei citate, în cadrul programului, beneficiarul derulează proiectul numai în parteneriat cu autoritățile deliberative ale unităților administrativ-teritoriale, inclusiv ale subdiviziunilor administrativ-teritoriale ale acestora, și/sau cu unități și instituții de învățământ de stat. În cadrul acestor acorduri de parteneriat pot fi adăugate, numai în calitate de parteneri, alte organizații neguvernamentale, precum și instituții/autorități publice din domeniul protecției mediului. Modalitatea de participare la derularea proiectului, drepturile și obligațiile partenerilor, precum și responsabilitățile ce le revin în implementarea activităților proiectului se stabilesc prin acord de parteneriat, beneficiarul având calitate de lider de proiect.
În cadrul unei sesiuni de finanțare, un solicitant ONG poate depune două proiecte în calitate de lider de parteneriat și poate avea calitatea de partener în cel mult respectivele două proiecte.
Finanțarea în cadrul programului se acordă în cuantum de maximum 100% din valoarea totală eligibilă a proiectului, iar suma maximă care poate fi acordată de AFM pentru finanțarea unui proiect este de 500.000 lei.
Ghidul de finanțare și alte informații relevante sunt publicate pe site-ul instituției, la secțiunea dedicată acestui program.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice