Noi reglementări privind stabilirea din oficiu a impozitului anual pe veniturile persoanelor fizice
Numărul 32-33, 21 aug. - 3 sept. 2018 » Curier legislativ
Președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală a emis un ordin prin care se aduc modificări impozitării anuale pe veniturile persoanelor fizice.
Aceste modificări vizează, în ceea ce privește impozitul pe venit, următoarele aspecte: includerea în sfera veniturilor impozabile a câștigului din operațiuni cu aur financiar; modificarea regimului fiscal aplicabil anumitor categorii de venituri; introducerea unor tipuri de venit în categoria venituri din alte surse, pentru care există obligația declarării de către beneficiarul de venit; modificarea temeiului de drept privind impunerea din oficiu a veniturilor persoanelor fizice.
Prin Ordinul ANAF nr. 1.869/2018 pentru aprobarea Procedurii privind stabilirea din oficiu a impozitului anual pe veniturile persoanelor fizice, publicat în Monitorul Oficial nr. 701 din 10 august a.c., se aprobă procedura privind stabilirea din oficiu a impozitului anual pe veniturile persoanelor fizice. Astfel, în funcție de categoria de venit au fost prevăzute regulile de estimare a bazei de impozitare, operațiunile care trebuie realizate de organul fiscal în aplicarea procedurii de impunere din oficiu, precum și termenele de realizare a acestora. Procedura se aplică pentru impunerea din oficiu a veniturilor realizate de persoanele fizice în anii 2016 și 2017.
De asemenea, prezentul ordin aprobă modelul și conținutul formularului Referat privind estimarea bazei de impozitare a veniturilor persoanelor fizice, în care se consemnează, de către compartimentul de specialitate, elementele care stau la baza stabilirii din oficiu a impozitului pe venit, precum și rezultatul analizei efectuate în scopul stabilirii, din oficiu, a impozitului pe venit.
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane