ANAF va modifica formularele privind colectarea creanțelor fiscale
Numărul 38-39, 20 dec. 2016 - 16 ian. 2017 » Curier legislativ
Prevederile Codului de procedură fiscală (Legea nr. 207/2015, cu modificările și completările ulterioare) impun modificarea modelelor formularelor utilizate în domeniul colectării creanțelor fiscale și abrogarea Ordinului președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 2.446/2014 pentru aprobarea modelelor unor formulare utilizate în domeniul colectării creanțelor fiscale, emis în baza prevederilor vechiului Cod de procedură fiscală, abrogat.
La modelele de formulare care fac parte integrantă din acest proiect de ordin, față de cele vechi, pe lângă temeiurile legale invocate în acestea, s-a avut în vedere și modificarea textului astfel încât să se asigure concordanța între acestea și noile dispoziții legale.
De la data intrării în vigoare a noului Cod de procedură fiscală și până în prezent au fost aplicabile prevederile art. 346 alin. (2) din Legea nr. 207/2015, cu modificările și completările ulterioare, potrivit cărora „trimiterile făcute prin alte acte normative la Ordonanța Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările și completările ulterioare, se consideră a fi făcute la prezentul cod”. De asemenea, odată cu intrarea în vigoare a acestui proiect de ordin, se abrogă prevederile OPANAF nr. 2.446/2014. Totodată, după aprobarea acestui proiect de act normativ, se abrogă dispozițiile art. 1 alin. (2) literele e) și f) din OPANAF nr. 3.454/2016 pentru aprobarea Procedurii de executare silită în cazul debitorilor care au de încasat sume certe, lichide și exigibile de la autorități sau instituții publice, astfel încât modelul de formular Adresă de înființare a popririi asupra sumelor pe care debitorul le are de încasat de la autorități sau instituții publice și modelul de formular Decizie de ridicare a măsurilor de executare silită a sumelor pe care debitorul le are de încasat de la autorități sau instituții publice, prevăzute în anexele nr. 6 și nr. 7 din actul normativ invocat, să nu se regăsească în două acte normative diferite.
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național