ANAF a colectat circa 32 de miliarde de lei, în primele două luni ale anului
Numărul 8, 7-13 martie 2017 » Direct de la sursă
Situația încasărilor bugetare a fost analizată în cursul săptămânii trecute cu prilejul unei întâlniri dintre prim-ministrul României, Sorin Grindeanu, ministrul Finanțelor Publice, Viorel Ștefan, și președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Bogdan-Nicolae Stan. Președintele ANAF a arătat că totalul veniturilor bugetare colectate de Agenție, cumulat pentru ianuarie și februarie 2017, a însumat 31,991 miliarde lei, ceea ce reprezintă o diminuare cu 0,9% – indice nominal față de perioada similară a anului trecut și în condițiile în care încasările din ianuarie 2016 s-au realizat prin aplicarea cotei de 24% TVA, în timp ce ianuarie 2017 a reflectat colectarea TVA în cotă de 20%.
„Totalul veniturilor bugetare realizate de ANAF în februarie 2017 a însumat 13,873,8 miliarde lei, ceea ce reprezintă o depășire cu 6,7% – indice nominal, respectiv cu 874 milioane lei în cifre absolute mai mult față de perioada similară a anului 2016 (12,999 miliarde lei), în condițiile în care cota de TVA în luna februarie 2016 era de 20%, iar în luna februarie 2017, de 19%”, precizează ANAF, într-un comunicat.
În acest context, premierul României a solicitat creșterea gradului de colectare a veniturilor bugetare administrate de ANAF și intensificarea măsurilor de îmbunătățire a conformării voluntare. De asemenea, acesta și-a exprimat disponibilitatea în susținerea demersurilor ANAF pentru soluționarea problemelor administrative care afectează în prezent activitatea instituției.
Ca urmare a acestei analize, președintele ANAF, Bogdan-Nicolae Stan, a convocat, pentru ziua de 6 martie, o întâlnire de lucru cu conducerea Direcțiilor Generale Regionale ale Finanțelor Publice, Direcției Generale de Administrare a Marilor Contribuabili și a Direcției Generale Antifraudă Fiscală, în vederea structurării unui plan urgent de acțiune, care urmează a fi adus la cunoștința prim-ministrului.
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național