O nouă versiune a Catalogului Produselor Alimentare Certificate
Numărul 4, 5-11 febr. 2019 » Roza vânturilor
Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a prezentat versiunea actualizată a CPAC – Catalogul Produselor Alimentare Certificate, aplicație mobilă care permite identificarea și localizarea în timp real a produselor alimentare românești certificate. Astfel, utilizatorii vor putea verifica autenticitatea produselor și vor putea consulta detaliile referitoare la producător și la rețetele utilizate, cu ajutorul funcției de scanare a codurilor QR aplicate pe etichetele produselor omologate.
„În această perioadă în care țara noastră deține Președinția Consiliului Uniunii Europene și când se pune accent din ce în ce mai mult pe digitizarea agriculturii, AFIR prezintă versiunea îmbunătățită a aplicației CPAC, pe care o consider un instrument util pentru promovarea la nivelul Uniunii Europene a producătorilor români. Catalogul Produselor Alimentare Certificate, dezvoltat integral de AFIR, ajută consumatorii să aleagă produsele alimentare care sunt sigure și autentice, fără intermediari. Mai mult, în cazul în care codul QR este aplicat pe produs, acesta va putea fi scanat, cumpărătorul având imediat la dispoziție toate datele acestuia. Noua versiune a aplicației CPAC poate fi utilizată și în sistemul de operare IOS, nu numai în Android”, a precizat directorul general al AFIR, Adrian Chesnoiu.
Aplicația CPAC a fost lansată în parteneriat cu Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale la începutul lunii noiembrie 2018 și este rezultatul unei acțiuni de voluntariat a departamentului IT din cadrul AFIR. Prin intermediul aplicației, Agenția promovează și sprijină consumul produselor omologate la nivel național (produse tradiționale, montane, cu rețetă consacrată) și la nivel european (produse cu denumire de origine protejată – DOP sau cu indicație geografică protejată – IGP).
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile