AICPA & CIMA, acord de colaborare cu organismul care conduce profesia contabilă din România – CECCAR
Numărul 20, 24-30 mai 2023 » Agenda CECCAR
Împreună, organizațiile își propun să sprijine profesia din domeniul financiar-contabil și să creeze o rezervă de viitori lideri financiari pentru piață
Mai 2023, București – AICPA® & CIMA®, împreună Association of International Certified Professional Accountants, au semnat un acord de colaborare cu Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) pentru a oferi profesioniștilor din domeniul financiar-contabil din România abilitățile și mentalitatea de care au nevoie pentru a conduce performanța în afaceri, pentru a ghida luarea deciziilor strategice și pentru a construi cariere de succes.
Acest parteneriat este primul de acest gen între AICPA & CIMA și CECCAR, subliniind cererea tot mai mare de profesioniști din domeniul financiar-contabil, cu un set extins de competențe, care include gândirea strategică, parteneriatele de afaceri și competențele digitale. Prin intermediul acordului, membrii CECCAR vor fi eligibili pentru a accesa oferta AICPA & CIMA Continuing Professional Development (CPD). În lunile următoare, cele două organizații vor explora, de asemenea, oportunități de a lucra mai strâns în domenii precum leadership și evenimente.
Robert-Aurelian Șova, vicepreședinte CECCAR, a declarat: „CECCAR este cea mai mare organizație profesională de contabili din Europa de Sud-Est. Cu o istorie de peste 100 de ani, ne valorificăm tradițiile și experiența pentru a ne pregăti și a ne adapta pentru viitor. Astăzi, distrugerea creativă și transformarea digitală afectează întreprinderile și economia ca un tsunami. Ca facilitatori de afaceri, contabilii sunt parte a soluției. În acest context, CECCAR și AICPA & CIMA, într-o cooperare reciproc avantajoasă, pot transforma lumea contabilă într-un loc mai inteligent și mai eficient pentru clienți și companii.”
Jakub Bejnarowicz, Director Regional pentru Europa în cadrul AICPA & CIMA, împreună Association of International Certified Professional Accountants, a declarat: „Sunt încântat că ne consolidăm relația cu CECCAR prin intermediul acestui nou acord. Acesta este un parteneriat istoric pentru dezvoltarea viitorului finanțelor în România și marchează un reper important în avansarea operațiunilor AICPA & CIMA în Europa. Cred că această colaborare va juca un rol-cheie în creșterea recunoașterii certificării în contabilitatea managerială în România și va oferi actualilor și viitorilor profesioniști din domeniul contabilității și afacerilor o oportunitate unică de a-și consolida competențele și de a le spori capacitatea de inserție profesională”.
Natalya Vovchuk, Șef al diviziei Europei de Sud-Est, AICPA & CIMA, împreună Association of International Certified Professional Accountants, a adăugat: „De-a lungul istoriei sale, CECCAR a investit semnificativ în dezvoltarea educației profesionale în România. Aș dori să mulțumesc CECCAR, în special vicepreședintelui CECCAR, Robert-Aurelian Șova, pentru sprijinirea inițiativelor AICPA și CIMA din țară în ultimii doi ani. Acest acord de colaborare, care acoperă domenii precum schimbul de cunoștințe și dezvoltarea profesională continuă, ne oferă o cale mai formalizată de a construi o profesie înfloritoare în domeniul contabilității și finanțelor în România.”
— FINAL —
Contacte cu mass-media:
Martyna Makiel, manager de relații externe, Europa
Adresa de e-mail: Martyna.Makiel@aicpa-cima.com
Tel: + 48 662 800 455
Gabriela Stan, director relații Internaționale, CECCAR
Adresa de e-mail: gabriela.stan@ceccar.ro
Tel: + 40724358640
Despre AICPA & CIMA, împreună Association of International Certified Professional Accountants
AICPA® & CIMA®, împreună Association of International Certified Professional Accountants (Association), dezvoltă profesia contabilă și financiară globală prin activitatea noastră în numele a 698.000 de membri, candidați și profesioniști implicați în 188 de țări. Împreună, suntem liderul mondial în probleme de contabilitate publică și de management prin advocacy, suport pentru licența CPA, desemnarea CGMA și acreditările specializate, dezvoltarea profesională și leadership în gândire. Construim încredere prin împuternicirea membrilor noștri și a profesioniștilor implicați cu cunoștințele și oportunitățile de a fi lideri în extinderea prosperității pentru un viitor mai incluziv, durabil și rezilient.
Institutul American al CPAs® (AICPA), cea mai mare asociație profesională de profil din lume care reprezintă profesia CPA, stabilește standarde etice pentru membrii săi și standarde de audit din SUA pentru companii private, organizații non-profit și guverne federale, statale și locale. De asemenea, elaborează și notează examenul CPA Uniform și construiește fluxul de talente viitoare pentru profesia de contabilitate publică.
Chartered Institute of Management Accountants® (CIMA) este cel mai important și mai mare corp profesional de contabili de management din lume. CIMA lucrează îndeaproape cu angajatorii și sponsorii de cercetare de vârf, actualizând în mod constant cerințele sale de calificare profesională și experiență profesională pentru a se asigura că rămâne alegerea angajatorului atunci când recrutează lideri de afaceri instruiți financiar.
Despre CECCAR – Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România
Înființat în 1921, Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România este organismul reprezentativ al profesiei contabile din România, non-profit și de interes public, cu o evoluție remarcabilă la nivel național, fiind reprezentat în toate cele 42 de județe ale țării noastre prin intermediul filialelor teritoriale.
CECCAR este permanent preocupat de dezvoltarea abilităților și competențelor profesioniștilor contabili și construiește profesioniști pregătiți pentru viitorul în profesia contabilă.
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național