Airbus: Traficul aerian urmează să se dubleze în următorii 15 ani
Numărul 36, 24-30 sept. 2019 » Lumea în care trăim
Airbus a revizuit în creştere estimările privind cererea de avioane în următorii 20 de ani, pe fondul extinderii expansiunii noilor hub-uri industriale din Asia, dar a avertizat asupra consecinţelor sporirii protecţionismului, transmite agenţia Reuters, citată de Agerpres. Grupul aeronautic european se aşteaptă acum la o dublare a flotei aviatice pe plan global până în 2038, la 47.680 de aeronave, apreciind că un procentaj mai mare de avioane trebuie înlocuite, pentru ca operatorii aerieni să beneficieze de pe urma noilor modele, cu un consum de combustibil mai redus.
De asemenea, Airbus estimează că, în următorii 20 de ani, firmele de leasing şi companiile aeriene vor achiziţiona 39.210 de avioane de transport marfă şi pasageri, comparativ cu prognoza precedentă, de 37.389 de unităţi. Compania se aşteaptă ca 36% din aceste livrări noi să înlocuiască flota existentă iar restul să fie folosite pentru a face faţă cererii în creştere, traficul aerian urmând să se dubleze în următorii 15 ani.
Creşterea va continua să fie dominată de Asia, unde traficul ar urma să se tripleze în următorii 20 de ani. Piaţa internă din China ar urma să o depăşească pe cea din SUA şi pe cea din Europa Occidentală, devenind cel mai mare hub global, în timp ce India şi Vietnam vor înregistra o expansiune rapidă.
Dar industria aviatică se va confrunta cu dificultăţi din cauza escaladării tensiunilor comerciale, a riscurilor geopolitice şi a campaniilor activiştilor de mediu în favoarea reducerii numărului de zboruri, în special în Europa, apreciază Airbus.
Şi compania americană Boeing a estimat zilele trecute că operatorii aerieni chinezi vor avea nevoie în următorii 20 de ani de 8.090 de noi aeronave, în valoare de aproape 1.300 miliarde de dolari, deoarece extinderea clasei mijlocii şi îmbunătăţirea infrastructurii vor majora cererea pentru călătorii aeriene. Cea mai recentă estimare a Boeing pentru perioada 2008-2038 este cu 5,2% mai ridicată decât prognoza de anul trecut a grupului american - aproximativ 7.690 de avioane.
De asemenea, China va avea nevoie de servicii comerciale în valoare de aproximativ 1.600 miliarde de dolari pentru flota sa aviatică, a previzionat producătorul american de avioane.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile