Alaiul Sânzienelor, la Muzeul Național de Artă al României
Numărul 13, 21 iunie - 4 iulie 2016 » Roza vânturilor
Joi, 23 iunie, Asociația Culturală „Patrimoniu pentru Viitor” și Muzeul Național de Artă al României (MNAR) organizează noaptea magică a Sânzienelor în curtea de onoare a muzeului (Calea Victoriei nr. 49-53). Ediția din acest an îi este dedicată lui Constantin Brâncuși, pe parcursul întregii manifestări vizitatorii având posibilitatea să admire lucrări create sau inspirate de marele sculptor, informează un comunicat de presă, citat de Agerpres. Invitați la eveniment sunt Victor Rebengiuc, Irina Sârbu & Ethnotic Project, Liliana Iorgulescu, Mihaela Vosganian, Corul „Sound” condus de Voicu Popescu și mulți alții.
„În fiecare an, la vremea solstițiului de vară, sărbătorim din vechime venirea Sânzienelor, creaturi fantastice, ursitoare protectoare ale naturii, aducătoare de rod, leac și dragoste. Anul acesta, sărbătoarea va sta sub semnul lui Brâncuși. Cu siguranță, artistul a cunoscut în satul său gorjean magicul ritual al Sânzienelor, care și-a pus amprenta asupra creațiilor sale de mai târziu. Astfel, pe parcursul serii veți putea admira lucrări create sau inspirate de Constantin Brâncuși”, se arată în comunicatul amintit.
Manifestările vor începe la ora 19.00 cu vizitarea gratuită a Galeriei Naționale a MNAR, inclusiv sala 7 – Sala Brâncuși, deschisă vizitatorilor până la ora 21.00. În intervalul orar 19.00-23.00, vizitatorii vor putea vedea și expoziția Brâncuși fotograf, care cuprinde 12 fotografii din colecția Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca.
Începând cu ora 19.30, copiii sunt așteptați cu o serie de ateliere și jocuri, propuse de Asociația Da'DeCe – o mini-aventură prin muzeu, modelaj, împletit de coronițe și citit de povești românești. Copiii vor fi, de asemenea, ghidați prin universul lui Brâncuși din Galeria Națională de un artist sculptor.
La ora 21.00 va sosi alaiul Sânzienelor. Sunt apoi programate un concert de ethno-jazz cu Irina Sârbu & Ethnotic Project, spectacolul Suflu, în coregrafia Lilianei Iorgulescu, pe muzica Mihaelei Vosganian, un moment de poezie cu Victor Rebengiuc. Seara se va încheia cu un concert al corului „Sound”, condus de Voicu Popescu.
Mai multe detalii despre eveniment sunt disponibile pe site-ul MNAR, mnar.arts.ro.
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial