Alexandru Nazare: 17% din plafonul alocat programului IMM Invest a fost consumat în primele 45 de zile de la lansare
Telex » Știri 10 iunie 2021
Peste 12.000 de IMM-uri s-au înscris în platforma programului IMM Invest în primele 45 de zile de la lansare, fiind consumat un procentaj de 17% din totalului plafonului alocat pentru 2021, potrivit ministrului Finanțelor, Alexandru Nazare, relatează Agerpres. „Mai mult de 12.000 de IMM-uri s-au înscris în platforma web a programului IMM Invest România (www.imminvest.ro) de la începutul anului 2021. Valoarea totală a creditelor solicitate a fost de peste 17 miliarde lei, din care aproximativ 54% reprezintă credite pentru activitatea curentă, iar restul de 46% sunt pentru investiții. În primele 45 de zile de la demararea programului IMM Invest, 17% din totalul plafonului alocat pentru anul 2021 a fost consumat. Astfel, în perioada 27.04 - 7.06.2021, valoarea totală a solicitărilor de garantare aprobate însumează 2 miliarde lei, cu o valoare a finanțării de 2,4 miliarde lei, aferente unui număr de 2.685 de credite solicitate de IMM-uri”, a scris ministrul, pe pagina sa de Facebook.
Alexandru Nazare a precizat că principalele domenii finanțate sunt: activități de inginerie, lucrări de instalații, transporturi rutiere de mărfuri, construcțiile rezidențiale și nerezidențiale, comerțul cu produse alimentare și nealimentare (inclusiv online), HoReCa, precum și întreținerea și repararea autovehiculelor.
Reamintim că IMM Invest România este destinat susținerii mediului antreprenorial, facilitând accesul IMM-urilor la finanțare, prin accesarea unuia sau a mai multor credite pentru realizarea de investiții sau credite/linii de credit pentru capital de lucru, garantate de către Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM în numele și contul statului român, prin Ministerul Finanțelor.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice