Alexandru Nazare: Am discutat cu UiPath să creăm un centru de excelență în finanțe
Telex » Știri 31 mai 2021
Ministerul Finanțelor derulează discuții cu compania UiPath pentru crearea unui centru de excelență în finanțe, a declarat, la un post de televiziune, ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, citat de Agerpres. „Mai nou, am avut recent o discuție cu UiPath, discutăm să creăm un centru de excelență în finanțe cu UiPath, am avut o discuție foarte bună cu Daniel Dineș, inclusiv să reducem sarcina administrativă prin această identificare a modului în care roboții pot să ajute astfel încât sarcinile administrative pentru diverse taskuri să fie scăzute”, a afirmat Alexandru Nazare.
Ministrul a menționat că produsele robotizate ale UiPath pot ajuta la automatizarea operațiilor care, în prezent, se fac manual pentru declarații fiscale. „Aici este un avantaj competitiv enorm pe care îl avem. Aici vorbim de procese robotizate, adică tot ce înseamnă mutarea unui fișier sau operațiuni manuale, pe calculator, care se fac pentru o anumită declarație, spre exemplu, toată această manualizare trebuie automatizată. Practic asta e esența succesului pentru UiPath și avem sprijinul lor, o să continuăm discuțiile pentru operaționalizarea acestor procese împreună cu ei și cu cei care se ocupă de la Centrul Național de Informații Fiscale, dar mi s-a părut foarte deschis și foarte dornic să ajute, și în același timp și noi să îl ajutăm, pentru că ei au un avanataj competitiv la nivel european”, a precizat Alexandru Nazare.
UiPath a fost listată pe 21 aprilie la Bursa de la New York, fiind prima companie românească ce reușește această performanță, în urma unui IPO care a evaluat compania la 29 de miliarde de dolari. În 2018, UiPath a devenit primul start-up fondat în România care a dobândit statutul de unicorn, adică a fost evaluat la peste un miliard de dolari. Între timp, compania și-a mutat sediul general în SUA.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile