Amendamente de concordanță și amendamente corelative aduse altor standarde ale IAASB ca urmare a standardelor privind managementul calității noi și revizuite, traduse de CECCAR în limba română
Numărul 20, 25-31 mai 2022 » Direct de la sursă
Consiliul pentru Standarde Internaționale de Audit și Asigurare (IAASB) a publicat, la începutul acestui an, amendamente de concordanță și amendamente corelative suplimentare aduse altor standarde ale IAASB ca urmare a emiterii în decembrie 2020 a standardelor privind managementul calității noi și revizuite.
Amendamentele de concordanță elimină inconsecvențele reale sau percepute dintre ansamblul de standarde IAASB și standardele de management al calității. Ca urmare a acestui demers, toate standardele IAASB pot funcționa împreună fără confuzii, ceea ce reprezintă un aspect esențial, dată fiind importanța managementului calității la nivelul firmei pentru desfășurarea consecventă a misiunilor de calitate.
Documentul Amendamente de concordanță și amendamente corelative aduse altor standarde ale IAASB ca urmare a standardelor privind managementul calității noi și revizuite, tradus de CECCAR în limba română, nu tratează Standardele Internaționale de Audit (ISA-urile). Amendamentele de concordanță și amendamentele corelative la ISA-uri au fost finalizate în decembrie 2020 alături de standardele de management al calității.
Obiectivul IAASB este de a servi interesul public prin elaborarea unor standarde de audit, asigurare și a altor standarde conexe de înaltă calitate și prin facilitarea convergenței standardelor internaționale și naționale de audit și asigurare, crescând astfel calitatea și consecvența activității în întreaga lume și întărind încrederea publicului în profesia globală de audit și asigurare.
Amendamentele de concordanță la standardele internaționale ale IAASB intră în vigoare începând cu 15 decembrie 2022. Documentul integral poate fi consultat pe site-ul Cod etic – Standarde internaționale.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice