AMOFM București: Angajatorii vor primi sumele restante pentru subvențiile acordate la angajarea diferitelor tipuri de șomeri
Telex » Știri 23 ianuarie, 10:00
Guvernul a suplimentat bugetul asigurărilor sociale de stat, al Agenției Municipale pentru Ocuparea Forței de Muncă (AMOFM) București, respectiv agențiilor județene pentru ocupare a forței de muncă, astfel că angajatorii vor primi sumele restante pentru subvențiile acordate la angajarea diferitelor tipuri de șomeri. Potrivit unui comunicat citat de Agerpres, la 18 ianuarie 2024, toate sumele restante au fost redirecționate către conturile angajatorilor, aferente convențiilor încheiate și neplătite de agențiile județene pentru ocuparea forței de muncă pe parcursul anului trecut.
Astfel, cererile de încheiere convenții conform art. 80/85 din Legea 76/2022, modificată și completată ulterior, depuse pentru anii 2023 și 2024, sunt în curs de verificare și soluționare începând cu data de 10 ianuarie 2024, data aprobării noului buget privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă.
"Conform anexei la buget care este aprobata de către ANOFM, forul superior, angajatorii vor fi finanțați lună de lună, pentru toate solicitările eligibile depuse de către angajatori. Astfel, toate solicitările de subvenționare a locurilor de muncă, conform Legii 76/2002, art. 80, respectiv 85, vor fi semnate, în ordinea intrării în instituție, vor fi bugetate și vor intra în plată etapizat începând cu această lună. Subvenționarea tuturor cererilor din 2023 înseamnă un efort financiar de peste 40 milioane lei", se menționează în comunicat.
Aceste sume sunt destinate angajatorilor în scopul sprijinirii angajării persoanelor fără loc de muncă de peste 45 de ani, a tinerilor de până la 29 de ani, a persoanelor cu handicap, a absolvenților, a persoanelor care sunt unici întreținători de familie, a șomerilor de lungă durată, precizează sursa citată.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice