Proiectul Acces la carieră de succes – Pilonul I susține educația și formarea tinerilor în domeniul financiar-contabil
Numărul 19, 18-24 mai 2022 » Direct de la sursă
Comisia Europeană a publicat recent Eurobarometrul Flash privind tineretul și democrația, realizat între 22 februarie și 4 martie 2022. Potrivit informațiilor publicate pe site-ul Comisiei, noul sondaj Eurobarometru arată o implicare tot mai mare a tinerilor: în prezent, majoritatea tinerilor (58 %) sunt activi în societățile în care trăiesc și au participat la activitățile uneia sau mai multor organizații de tineret în ultimele 12 luni. Vorbim despre o creștere de 17 puncte procentuale față de ultimul Eurobarometru din 2019.
Sondajul arată că tinerii consideră ca domenii de interes pentru Anul european al tineretului 2022 sănătatea mintală și fizică și bunăstarea (34%), protecția mediului și combaterea schimbărilor climatice (34%), precum și educația și formarea, inclusiv libera circulație a cursanților (33%).
La educația și formarea tinerilor contribuie și proiectul Acces la carieră de succes – Pilonul I, derulat de Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR), cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. Proiectul sprijină studenții în tranziția de la educație la piața muncii. Prin practică, studenții descoperă profesia contabilă – o profesie fit for future. Implicarea tinerilor în activitatea reală din cadrul unor societăți și cabinete autorizate să desfășoare activități în domeniul financiar-contabil îi ajută pe aceștia să acumuleze noi cunoștințe, să se dezvolte, să învețe de la profesioniști cum să devină profesioniști.
Implicarea societăților și cabinetelor autorizate să desfășoare servicii în domeniul financiar-contabil în organizarea stagiilor de practică dedicate studenților contribuie la formarea de viitori angajați mult mai bine pregătiți pentru cerințele actuale. Sub supravegherea tutorilor experți contabili, tinerii își dezvoltă competențele și aptitudinile și, totodată, descoperă activitatea reală din domeniul financiar-contabilă.
Nu trebuie să omitem faptul că utilizarea intensă a tehnologiei caracterizează generația Z. Crescând într-o societate în care smartphone-urile, rețelele sociale, internetul reprezintă o constantă, acest lucru le-a influențat semnificativ interesele și obiceiurile. De aici și inovația pe care tinerii o pot aduce în organizații.
Motivați și orientați spre obiective, tinerii înțeleg importanța de a investi în viitorul lor și aleg cariere în domenii care le aduc stabilitate și posibilitatea de a se dezvolta.
De asemenea, implicați și conștienți din punct de vedere social, tinerii pot aduce plusvaloare organizațiilor prin dezvoltarea nivelului de responsabilitate socială.
Peste 300 de studenți beneficiază de stagii de practică derulate prin intermediul proiectului Acces la carieră de succes – Pilonul I. Ești în căutarea de noi talente pentru echipa ta? Intră pe www.jobyx.ro, creează-ți cont de angajator și publică gratuit anunțuri pentru practică, internship, joburi.
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național