ANAF a descoperit venituri nedeclarate din tranzacții cu criptomonede de 171 milioane lei
Telex » Știri 9 septembrie 2022
În primele opt luni ale anului, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a descoperit la 100 de entități, persoane fizice și juridice, venturi nedeclarate din tranzacții cu criptomonede de 171 milioane lei, a anunțat președintele instituției, Lucian Ovidiu Heiuș, citat de Mediafax. Pe de altă parte, a crescut și nivelul conformării, a spus oficialul, care a precizat că au fost declarate venituri de 49 de milioane de euro pentru care s-au plătit impozite.
ANAF a încasat în primele opt luni 246,2 miliarde de lei, în creștere cu 22,4% față de perioada similară a anului trecut. Rambursările de TVA au crescut la 18,1 miliarde lei, față de 16,5 miliarde lei în perioada ianuaarie - august a anului trecut.
Cea mai mare diferență descoperită între veniturile declarate de un contribuabil și cele estimate de agenție la persoane fizice se ridică la 4,5 milioane lei, acesta având de plătit statului impozite de un milion de lei, a anunțat președintele instituției. „Cea mai mare diferență a fost în județul Timiș, o diferență de bază impozabilă, practic dintre veniturile declarate și estimate de 4,5 milioane de lei. Impozitul stabilit a fost de un milion de lei. Pe locul doi este o persoană din Vrancea, unde diferența a fost de 3,3 milioane de lei, impozitul stabilit a fost de 889.000 de lei și a treia în Prahova, diferența a fost de 2,7 milioane de lei și impozitul stabilit a fost de 723.000 de lei”, a declarat Lucian Ovidiu Heiuș. Președintele ANAF a anunțat în iunie că instituția va demara din 1 iulie controale masive pentru verificarea veniturilor persoanelor fizice.
În cazul companiilor care nu au plătit la buget sumele datorate, ANAF a făcut sesizări penale, către Poliție, pentru 52.976 de contribuabili, cu datorii de 372 de milioane de lei.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane