ANAF a publicat Ghidul pentru Directiva 2011/16/UE privind cooperarea administrativă în domeniul fiscal (DAC 7)
Numărul 38, 25 sep. - 1 oct. 2024 » Direct de la sursă
Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat, pe site-ul instituției, la rubrica Asistență Contribuabili/Schimb automat de informații în domeniul impozitelor directe, Ghidul pentru Directiva 2011/16/UE privind cooperarea administrativă în domeniul fiscal (DAC 7). Potrivit unui comunicat al ANAF, materialul informativ este menit să sprijine contribuabilii în înțelegerea și aplicarea reglementărilor fiscale introduse prin OG nr. 16/2023 pentru modificarea și completarea Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, prin care au fost transpuse în legislația națională prevederile Directivei (UE) 2021/514 a Consiliului din 22 martie 2021, de modificare a Directivei 2011/16/UE privind cooperarea administrativă în domeniul fiscal (denumită DAC7).
Actul normativ menționat prevede obligația ca Operatorii de platforme să transmită raportări către ANAF, prin care să declare anual activitatea economică relevantă DAC7, derulată de persoane juridice și fizice prin intermediul acestora și are ca scop asigurarea transparenței fiscale, în vederea prevenirii fraudei fiscale, a fenomenului de evaziune fiscală și/sau evitării declarării obligațiilor fiscale, rezultate din activitățile economice desfășurate prin intermediul platformelor digitale.
„Este important de precizat faptul că, prin transpunerea în legislația națională a prevederilor Directivei Europene DAC7, NU sunt introduse alte impozite, taxe sau contribuții obligatorii”, subliniază ANAF.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice