ANAF a publicat un material informativ dedicat contribuabililor care realizează venituri din tranzacționarea NFT
Telex » Știri 20 decembrie 2021
Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) informează că a elaborat și publicat Broșura privind tratamentul fiscal al veniturilor realizate de persoanele fizice din tranzacționarea jetoanelor nefungibile (NFT, după termenul englezesc non-fungible token). „Persoanele fizice care obțin venituri din vânzarea, pe platforme specializate, denumite blockchain, de conținut sub forma unor fișiere digitale (NFT), în condițiile Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, au obligația de a declara aceste venituri, indiferent dacă aceste venituri sunt realizate din România sau din străinătate, în Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice”, precizează ANAF, într-un comunicat.
Reprezentanții ANAF menționează că, în cazul veniturilor obținute de persoanele fizice care tranzacționează creații NFT, altele decât autorii care fac publice spre vânzare creațiile lor, esența tranzacției, respectiv a activității desfășurate/prestate conduce la încadrarea veniturilor obținute în categoriile de venit definite de legislația fiscală în vigoare și la identificarea regulilor aplicabile pentru declararea acestora, precum și pentru calcularea impozitului pe venit și a contribuțiilor sociale datorate.
Materialul elaborat de specialiștii Direcției generale de asistență pentru contribuabili este accesibil pe portalul www.anaf.ro, aici.
Rolul ghidurilor fiscale elaborate de specialiștii ANAF este de a sprijini și asista contribuabilii să se conformeze voluntar la declararea veniturilor realizate și la plata impozitelor și contribuțiilor datorate. Contribuabilii pot obține informații detaliate și telefonic, apelând Serviciul central de asistență telefonică a contribuabililor – Call-center, la numărul de telefon 031.403.91.60.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial