ANAF: Acțiuni de informare în domeniul comerțului cu tutun
Telex » Știri 23 mai 2017
Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), prin Direcția Generală Antifraudă Fiscală, anunţă că a desfășurat, în perioada 18-19 mai 2017, acţiuni de informare în domeniul comerţului cu produse din tutun, fiind vizate atât societăţile care deţin atestat pentru comercializarea angro de tutun prelucrat, cât şi cele care vând în sistem en detail acest tip de produse. Astfel, 145 inspectori antifraudă din cadrul celor opt direcţii regionale au distribuit materiale informative ce au vizat prevederile legale incidente comercianţilor în sistem angro şi en detail de tutun prelucrat, la un număr de 1441 contribuabili din 161 localităţi de pe întreg teritoriul ţării.
„Acţiunile de informare au vizat modificările aduse Legii nr.201/2016 privind stabilirea condiţiilor pentru fabricarea, prezentarea şi vânzarea produselor din tutun şi a produselor conexe şi de modificare a Legii nr.349/2002 pentru combaterea efectelor consumului produselor din tutun, respectiv prevederile art.27 alin (2), în vigoare începând cu data de 20 mai 2017”, precizează ANAF, într-un comunicat.
Totodată, au fost reamintite regulile şi obligaţiile stabilite potrivit Legii nr.227/2015 privind Codul Fiscal, respectiv cele care vizează atestatele de comercializare, marcarea produselor, preţul de vânzare, realizarea de achiziţii de la comercianţii angro deţinători de atestate de comercializare.
ANAF reaminteşte că, prin Direcția Generală a Vămilor și Directia Generală Antifraudă Fiscală, derulează, de la începutul acestui an, operațiunea SCUT, care vizează prevenirea și combaterea traficului ilicit cu țigarete și produse din tutun, fiind dispuse în acest sens controale în piețe, târguri și oboare. Aceasta operațiune este inclusă în acțiunile de implementare a Planului de măsuri privind eficientizarea ANAF.
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile