ANAF: Aproape 10.500 de inspecții fiscale efectuate la contribuabilii persoane juridice și fizice, în primele cinci luni
Telex » Știri 9 iunie 2022
Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) informează că, în urma controalelor efectuate la contribuabilii persoane juridice și fizice, în perioada ianuarie-mai 2022, au fost efectuate 10.484 inspecții fiscale și au fost stabilite sume suplimentare în valoare totală de 1.322,21 milioane lei. De asemenea, s-au efectuat 5.350 verificări documentare, în urma acestora fiind stabilite sume suplimentare în valoare totală de 153,34 milioane lei. Potrivit comunicatului ANAF, în același interval, au fost instituite 163 măsuri asiguratorii în valoare de 131,70 milioane lei, au fost aplicate 959 amenzi în valoare totală de 2,70 milioane lei, au fost înaintate organelor de urmărire penală 104 sesizări, pentru un pejudiciu total de 135,90 milioane lei și a fost diminuată pierderea fiscală cu suma de 1.025,20 milioane lei.
Reprezentanții ANAF menționează că, în perioada ianuarie-februarie 2022, au fost aprobate două soluții fiscale individuale anticipate. Începând cu luna februarie 2022, activitatea de emitere a soluțiilor fiscale individuale anticipate a fost preluată de Ministerul Finanțelor.
În perioada ianuarie-mai 2022, au fost emise două acorduri de preț în avans și au fost soluționate trei cereri de inițiere a procedurii amiabile. În ceea ce privește inspecțiile fiscale desfășurate la contribuabilii care au derulat tranzacții cu persoanele afiliate, în cadrul cărora au fost verificate și prețurile de transfer practicate, valoarea tranzacțiilor verificate a fost de 7.369,14 milioane lei, pentru care a rezultat o diferență a bazei impozitare în sumă de 464,08 milioane lei.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice