ANAF: Chestionarele de stabilire a rezidenței fiscale se pot depune electronic
Telex » Știri 12 iunie 2020
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) informează contribuabilii persoane fizice care sosesc/pleacă în/din România pentru o perioadă ce depăşeşte în total 183 de zile, pe parcursul oricărui interval de 12 luni consecutive, că pot depune electronic chestionarele de stabilire a rezidenței fiscale.
Potrivit unui comunicat al ANAF, Chestionarul pentru stabilirea rezidenţei fiscale a persoanei fizice la sosirea în România (Z015) și Chestionarul pentru stabilirea rezidenţei fiscale a persoanei fizice la plecarea din România (Z017) sunt disponibile pe website-ul instituţiei (www.anaf.ro), secțiunea „Servicii online”, rubrica „Declarații electronice”, de unde pot fi descărcate de contribuabili. De asemenea, chestionarele privind stabilirea rezidenței fiscale pot fi accesate de contribuabili și la următorul link.
După completare, chestionarele pot fi depuse prin intermediul serviciului Spațiul Privat Virtual (www.anaf.ro) sau prin serviciul de depunere online disponibil pe website-ul www.e-guvernare.ro.
Informații suplimentare cu privire la stabilirea rezidenței fiscale sunt publicate pe website-ul ANAF, secțiunea „Asistență contribuabili”, rubrica „Ghiduri curente”, fiind incluse în „Ghidul privind rezidența fiscală a persoanelor fizice” (material publicat în limba română și limba engleză).
Ghidul poate fi accesat la următoarele adrese de internet: static.anaf.ro/.../Ghid_StabilireaRezidenteiFiscale_Editie2019_RO.pdf, respectiv static.anaf.ro/.../Ghid_StabilireaRezidenteiFiscale_Editie2019_EN.pdf.
ANAF precizează, totodată, că formularele prevăzute de art. 230 și 232 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, pot fi depuse de contribuabilii persoane fizice și juridice și prin mijloace electronice de transmitere la distanță, prin intermediul Formularului de contact din cadrul serviciului Spaţiului Privat Virtual, în formatele PDF, JPEG, TIFF sau într-o arhivă de tip ZIP care nu poate depăşi 5 MB.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial