ANAF continuă în această săptămână în trei universități derularea proiectului privind creșterea gradului de conformare fiscală
Telex » Știri 14 noiembrie 2022
Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) anunță că, în această săptămână, proiectul instituției privind creșterea gradului de conformare fiscală continuă în trei universități, respectiv Academia de Studii Economice, Școala Națională de Studii Politice și Administrative și Universitatea ”Transilvania” Brașov. „Vor fi furnizate studenților informații menite să sprijine integrarea optimă a acestora pe piața muncii și a antreprenoriatului, precum și creșterea civismului fiscal”, menționează ANAF, într-un comunicat.
Seria de prezentări va continua, până în luna decembrie, la Universitatea din Craiova, Universitatea ”Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca și Universitatea ”Aurel Vlaicu” din Arad.
„Reamintim că proiectul ANAF a debutat cu succes săptămâna trecută la Universitatea «Dunărea de Jos» - Galați, Universitatea «Vasile Alecsandri» - Bacău și Universitatea «1 Decembrie» - Alba Iulia, iar aprecierile studenților și ale profesorilor care au participat ne-au determinat să-l continuăm cu încredere și să-l derulăm și în anii viitori. Unul dintre obiectivele imediate ale ANAF este acela de a promova o cultură în care conformarea fiscală voluntară să fie percepută drept o atitudine corectă, în care plata taxelor este atât o obligație legală, cât și un act de responsabilitate socială. ANAF își concentrează toate eforturile pentru creșterea gradului de conformare, iar studiile efectuate arată că, pe termen lung, pentru îndeplinirea acestui deziderat, este necesară o educație fiscală timpurie și continuă. Astfel, suntem convinși că implicarea comună ANAF - instituții de învățământ superior va conduce la creșterea conformării fiscale, implicit a civismului fiscal din România”, subliniază reprezentanții ANAF.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice