ANAF: În perioada 18-20 mai, inspectorii DGAF au verificat peste 600 de societăți și au aplicat sancțiuni în valoare de 2,9 milioane de lei
Telex » Știri 24 mai 2022
Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), prin Direcția Generală Antifraudă Fiscală, a derulat, în perioada 18-20 mai a.c., o serie de controale la contribuabili care importă, achiziționează intracomunitar și desfășoară comerț cu legume-fructe în principalele centre angro din țară și la societăți care extrag nisip și pietriș (balastiere). Verificările au avut loc în contextul acțiunilor de control operativ anunțate săptămâna trecută de instituție. „Combaterea evaziunii este unul dintre principalele obiective ale ANAF, precum și parte din misiunea mea personală la conducerea acestei instituții. Acțiuni ferme și decisive sunt necesare pentru eradicarea acestui flagel al economiei și pentru a asigura resursele necesare îmbunatațirii nivelului de trai al populației”, a afirmat săptămâna trecută președintele ANAF, Lucian Heiuș.
Potrivit unui comunicat al ANAF, în primele trei zile, inspectorii DGAF au verificat peste 600 de societăți din întreaga țară și au aplicat sancțiuni în valoare de 2,9 milioane de lei (amenzi și confiscări), dintre care: ▪ peste 500 de amenzi contravenționale în valoare de peste 2,8 milioane de lei; ▪ aproximativ 100.000 de lei, sume confiscate în numerar. De asemenea, șase depozite au fost sigilate, iar marfă de circa 2,3 milioane de lei a fost indisponibilizată. În cazul a nouă contribuabili, activitatea a fost suspendată.
Controalele au vizat fiscalizarea veniturilor, inclusiv prin dotarea și utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale acolo unde există această obligație legală, existența documentelor justificative pentru bunurile destinate comercializării, dar și a formelor legale pentru încadrarea în muncă a persoanelor care participau la activitatea comercială.
Principalele fapte constatate de inspectorii DGAF în timpul controalelor au fost legate de neînregistrarea veniturilor obținute din comercializarea mărfurilor, produse deținute fără documente justificative, desfășurarea activităților fără îndeplinirea condițiilor legale de declarare/autorizare.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice