ANAF intenționează să actualizeze formularul tipizat „Proces-verbal de constatare și sancționare a contravențiilor”
Telex » Știri astăzi, 11:07
Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) urmează să actualizeze, printr-un proiect de Ordin publicat astăzi în transparență decizională, OPANAF nr. 3494/2013 privind aprobarea modelului și conținutului formularului tipizat „Proces-verbal de constatare și sancționare a contravențiilor”, destinat utilizării în activitatea de control a inspectorilor din cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală.
ANAF menționează, în Referatul de aprobare care însoțește proiectul de act normativ, că, prin OUG nr. 23/2024 privind unele măsuri pentru consolidarea capacității instituționale a Agenției Naționale de Administrare Fiscală, reorganizarea activității acesteia, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative au fost aduse modificări OUG nr. 74/2013 privind unele măsuri pentru îmbunătățirea și reorganizarea activității Agenției Naționale de Administrare Fiscală, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative. Printre modificările aduse se regăsește și reglementarea funcției specifice de inspector antifraudă.
Având în vedere că, în cuprinsul actual al ordinului și al anexei la acesta se regăsește sintagma „inspector”, prin promovarea acestui nou proiect de Ordin ANAF urmează să-l înlocuiască, în mod corespunzător, cu sintagma „inspector antifraudă”.
Totodată, la art. 32 alin. (1) din OG nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor, cu modificările și completările ulterioare, este reglementată competența alternativă cu privire la soluționarea plângerii contravenționale, iar în prezent, în cuprinsul formularului actual „proces-verbal de constatare și sancționare a contravențiilor” acest aspect nu este prevăzut.
În acest context, pentru a fi în consonanță cu prevederile legale actuale, a fost promovat prezentul proiect de ordin privind modificarea OPANAF nr. 3494/2013.
(Copyright foto: Freepik.com)
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane