ANAF își va corela procedurile cu modificările din Codul fiscal
Telex » Știri 29 septembrie 2017
Agenţia Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunţat, într-un comunicat, că îşi va corela, printr-un proiect de ordin supus dezbaterii publice, prevederile Procedurii de modificare, din oficiu, a vectorului fiscal cu privire la TVA, cu modificările recente ale Codului fiscal.
„În cuprinsul procedurii, cât și în conținutul formularelor de decizii este utilizată sintagma «persoana impozabilă, societate cu sediul activităţii economice în România, nu justifică intenţia şi capacitatea de a desfăşura activitate economică», sintagmă care nu mai este conformă cu prevederile actuale ale Codului fiscal”, se menţionează în comunicatul ANAF.
ANAF reaminteşte că, potrivit art.316 alin.(11) lit.h) din Codul fiscal, organele fiscale anulează înregistrarea în scopuri de TVA, dacă persoana impozabilă, societate cu sediul activităţii economice în România, prezintă risc fiscal ridicat. Se menţionează că, anterior acestei modificări, organele fiscale anulau înregistrarea în scopuri de TVA dacă persoana impozabilă, societate cu sediul activităţii economice în România, nu justifica intenţia şi capacitatea de a desfăşura activitate economică.
„De asemenea, prin OUG nr. 84/2016 pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul financiar-fiscal au fost abrogate prevederile art.329 din Codul fiscal, referitoare la Registrul operatorilor intracomunitari. Totodată, a fost eliminată, dintre situațiile în care organele fiscale anulează, din oficiu, înregistrarea în scopuri de TVA, situația în care persoana impozabilă se află în stare de inactivitate temporară înscrisă la registrul comerțului. Precizăm că și pentru aceste modificări legislative este necesară corelarea Procedurii de modificare, din oficiu, a vectorului fiscal cu privire la TVA cu modificarile actuale ale Codului fiscal”, se mai arată în comunicatul ANAF.
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile