ANAF organizează Adunarea Generală a IOTA, la București
Telex » Știri 7 iulie 2016
Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) organizează Adunarea generală a Organizației Intra-Europene a Administrațiilor Fiscale (IOTA), în perioada 7-8 iulie 2016, perioadă care coincide cu aniversarea a 20 de ani de existență a organizației. IOTA reunește administrațiile fiscale din 46 de țări, iar România este membru cu drepturi depline din 1998. Misiunea IOTA este de a furniza un forum de discuții pe problematici fiscale pentru țările membre, promovarea cooperării între administrațiile fiscale europene şi susținerea dezvoltării acestora în acord cu nevoile fiecăreia. ANAF a deținut președinția IOTA în perioada iulie 2015-iulie 2016. Tema evenimentului din acest an o reprezintă „Administrarea fiscală bazată pe informații”.
„Începând cu secolul 21, s-a constatat o creștere în complexitate și ca volum a datelor digitale, precum și a schimbului de date în societate. Administrațiile fiscale colectează, folosesc și fac schimb de cantități uriașe de date aparținând persoanelor fizice, persoanelor juridice și alte date generate de propria activitate. Noul mediu de date oferă oportunități și beneficii uriașe pentru administrațiile fiscale, date care pot fi exploatate la maximum, și care dezvoltă cunoștințe solide și tehnologii care pot conduce la o colectare a taxelor eficientă și transparentă, la livrarea de servicii personalizate, reducând în același timp cheltuielile de conformare pentru contribuabili”, se precizează într-un comunicat al ANAF.
La eveniment participă peste 160 de delegați ai administrațiilor fiscale membre IOTA, oficiali ai Guvernului României, ai Uniunii Europene, ai OECD, ai FMI și alți reprezentanți ai organizațiilor internaționale.
Zeița Thalia inspiră formule inovative în arta spectacolului
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru