ANAF: Peste 65.000 de contribuabili au beneficiat, din februarie 2018 și până în prezent, de prevederile Legii prevenirii
Telex » Știri 9 august 2019
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), prin DGAF, a aplicat prevederile Legii prevenirii în primele șase luni ale anului 2019, în cazul a peste 18.400 de contribuabili, a anunţat instituţia. „În perioada menționată, inspectorii antifraudă au emis 1.073 de avertismente dintre care, pentru 1.051 de avertismente, au fost anexate și planuri de remediere. Dintre aceste avertismente, 941 au fost aplicate pentru nerespectarea de către utilizatorii aparatelor de marcat electronice fiscale a termenelor prevăzute de lege, de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale cu jurnal electronic”, precizează ANAF, într-un comunicat.
Potrivit reprezentanţilor Agenţiei, şi în anul 2018, de la data intrării în vigoare a cadrului legislativ privind Legea prevenirii, în perioada 5 februarie – 31 decembrie 2018, inspectorii antifraudă au verificat peste 47.500 de contribuabili și au aplicat 983 de sancțiuni contravenționale constând în avertisment, pentru 848 dintre acestea fiind anexate și planuri de remediere. Jumătate dintre acestea au fost aplicate pentru emitere de bonuri fiscale cu date eronate sau care nu conțineau toate datele reglementate de lege.
Reamintim că Ministerul Finanțelor Publice a propus eliminarea de sub prevederile Legii prevenirii a contravenției referitoare la nerespectarea de către utilizatorii aparatelor de marcat electronice fiscale a termenelor prevăzute de lege, de a utiliza aparate de marcat cu jurnal electronic. „Mãsura este mai mult decât necesarã pentru că operatorii economici care încalcã obligația de dotare cu noile dispozitive nu mai au motive obiective pentru neconformare. Ministerul Finanțelor Publice și Agenția Naționalã de Administrare Fiscală au desfășurat, o perioadă îndelungată, numeroase campanii de informare cu privire la obligativitatea dotării agenților economici cu noile case de marcat, iar perpetuarea acestei situații ar duce la discriminarea operatorilor economici corecți”, menţionează ANAF.
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane