ANAF: Procedura privind organizarea Registrului entităților/unităților de cult pentru care se acordă deduceri fiscale, în dezbatere publică
Telex » Știri 18 martie 2019
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a lansat în dezbatere publică Procedura privind organizarea Registrului entităților/unităților de cult pentru care se acordă deduceri fiscale, care urmează să fie înfiinţat de instituţie.
Înscrierea în registru se solicită de entitatea/unitatea de cult, prin depunerea formularului 163 „Cerere de înscriere/radiere în/din Registrul entităților/unităților de cult pentru care se acordă deduceri fiscale”. Potrivit ANAF, entitatea/unitatea de cult se înscrie în registru dacă, la data depunerii cererii, îndeplinește cumulativ următoarele condiţii: desfășoară activitatea în domeniul pentru care a fost constituită; a îndeplinit toate obligațiile fiscale declarative prevăzute de lege; nu are obligații fiscale restante la bugetul general consolidat, mai vechi de 90 de zile; a depus situațiile financiare anuale, prevăzute de lege; nu a fost declarată inactivă, potrivit art.92 din Codul de procedură fiscală.
Cererea se completează cu ajutorul aplicației informatice afișată pe site-ul ANAF și se depune prin mijloace electronice de transmitere la distanță. Împreună cu cererea, entitatea/unitatea de cult depune și certificatele de atestare fiscală eliberate de organele fiscale locale, în a căror evidență aceasta este înregistrată ca plătitor de impozite și taxe locale. ANAF va soluționa cererile în termen de 10 zile de la depunere.
Registrul va cuprinde următoarele informații: denumirea entității/unității de cult; codul de identificare fiscală; adresa domiciliului fiscal; data înscrierii în registru; data radierii din registru; informații privind înscrierile și radierile în/din registru.
Registrul va fi public, potrivit legii, se va afișa pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, la adresa www.anaf.ro/lnformatii publice.
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile