ANAF propune introducerea Formularului 110, pentru facilitarea restituirii sumelor din impozitul pe venit resținute în plus la sursă
Telex » Știri 23 august 2017
Pentru remedierea situaţiilor în care plătitorul de venit a reţinut la sursă un impozit pe venit în cuantul mai mare decât cel legal datorat şi pentru facilitatea restituirii acestor sume, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a anunţat supunerea spre dezbatere publică a proiectului Formularului 110 – „Declaraţie de regularizare/cerere de restituire privind impozitul pe venit reţinut la sursă”. Documentul cuprinde informaţii privind regularizarea sumelor datorate la bugetul de stat cu sumele restituite beneficiarilor de venit, aferente unei perioade fiscale: suma datorată în perioada de raportare, suma restituită beneficiarului de venit, suma rămasă de plată/de recuperat.
„Sumele se restituie de către plătitorul de venit şi se regularizează de către acesta cu obligaţiile fiscale de acelaşi tip datorate în perioada fiscală în care s-a efectuat restituirea, prin completarea şi depunerea, inclusiv online, a Formularului 110. Formularul se depune de către plătitorii de venituri pentru perioada fiscală în care a avut loc restituirea sumelor către beneficiarii de venit şi are, totodată, rolul unei cereri de restituire, în conformitate cu prevederile art. 170 din Codul de procedură fiscală, în situaţia în care, în urma regularizării rezultă diferenţe de recuperat de la bugetul de stat”, precizează ANAF, într-un comunicat.
ANAF menţionează că declaraţia de regularizare / cererea de restituire (Formularul 110) se depune de către plătitorii de venit în cadrul termenului de cinci ani de prescripţie a dreptului de a solicita restituirea, aşa cum este prevăzut la art. 219 din Codul de procedură fiscală.
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile