ANAF propune introducerea Formularului 110 pentru facilitarea restituirii sumelor din impozitul pe venit reţinute în plus la sursă
Numărul 34-35, 5-18 sept. 2017 » Curier legislativ
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a supus dezbaterii publice proiectul Formularului 110 – Declaraţie de regularizare/cerere de restituire privind impozitul pe venit reţinut la sursă. Introducerea formularului urmăreşte remedierea situaţiilor în care plătitorul de venit a reţinut la sursă un impozit pe venit în cuantum mai mare decât cel legal datorat şi pentru facilitatea restituirii acestor sume. Documentul cuprinde informaţii privind regularizarea sumelor datorate la bugetul de stat cu sumele restituite beneficiarilor de venit, aferente unei perioade fiscale: suma datorată în perioada de raportare, suma restituită beneficiarului de venit, suma rămasă de plată/de recuperat.
„Sumele se restituie de către plătitorul de venit şi se regularizează de către acesta cu obligaţiile fiscale de acelaşi tip datorate în perioada fiscală în care s-a efectuat restituirea, prin completarea şi depunerea, inclusiv online, a Formularului 110. Formularul se depune de către plătitorii de venituri pentru perioada fiscală în care a avut loc restituirea sumelor către beneficiarii de venit şi are, totodată, rolul unei cereri de restituire, în conformitate cu prevederile art. 170 din Codul de procedură fiscală, în situaţia în care, în urma regularizării rezultă diferenţe de recuperat de la bugetul de stat”, precizează ANAF, într-un comunicat.
ANAF menţionează că declaraţia de regularizare/cererea de restituire (Formularul 110) se depune de către plătitorii de venit în cadrul termenului de cinci ani de prescripţie a dreptului de a solicita restituirea, aşa cum este prevăzut la art. 219 din Codul de procedură fiscală.
(Copyright foto: akkamulator / 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice