ANAF propune modelul formularului 711 Declarație de regularizare pentru cheltuielile cu educația timpurie
Numărul 15, 21-27 apr. 2021 » Curier legislativ
Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat, pe site-ul instituției, proiectul de Ordin pentru aprobarea modelului și conținutului formularului 711 „Declarație de regularizare pentru cheltuielile cu educația timpurie”. Inițiatorii precizează, în Referatul de aprobare a actului normativ, că, în conformitate cu prevederile art.25 alin.(4) lit.i^2) din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, contribuabilii plătitori de impozit pe profit, care efectuează cheltuieli cu educația timpurie scad din impozitul pe profit datorat cheltuielile cu educația timpurie conform lit.i^1), dar nu mai mult de 1.500 lei/lună pentru fiecare copil. În cazul în care suma depășește impozitul pe profit datorat, diferența va fi scăzută, în ordine, din impozitul pe salarii reținut de contribuabil pentru angajați, din taxa pe valoarea adăugată datorată sau din accizele datorate.
Potrivit unor recente reglementări promovate de Executiv, suma reprezentând cheltuielile cu educația timpurie, efectuate în perioada noiembrie 2020 – martie 2021, în baza prevederilor art.25 alin.(4) lit. i^2) din Codul fiscal și care depășește impozitul pe profit datorat, se scade, pe baza unei declarații de regularizare, în ordine, din impozitul pe salarii reținut de contribuabil pentru angajați, din taxa pe valoarea adăugată datorată sau din accizele datorate, declarate în Declarația privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate, în Decontul de TVA, respectiv în Declarația privind obligațiile de plată la bugetul de stat, care au același termen de depunere cu cel al declarației prin care s-a efectuat scăderea acestor cheltuieli din impozitul pe profit datorat.
În acest context, ANAF propune, prin acest proiect de ordin, modelul și conținutul formularului 711 „Declarație de regularizare pentru cheltuielile cu educația timpurie”, precum și a instrucțiunilor de completare a acestuia.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial