ANAF: Sancțiuni de peste 8,6 milioane lei pentru nereguli pe lanțul de comercializare a combustibililor
Telex » Știri 13 iulie 2017
Inspectori ai Direcției Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) au verificat, în perioada martie – iulie a.c., 533 de firme care transportă și comercializează angro şi en-detail combustibili (benzină, motorină, GPL). S-au constatat abateri pentru sancționarea cărora inspectorii antifraudă au dispus 132 de avertismente, 296 de amenzi în cuantum de 3,32 milioane lei, confiscarea de numerar și venituri de peste 5,27 milioane lei. În plus, au fost confiscați și 2.633 litri de GPL și 8.600 litri de combustibil (motorină și benzină) depozitați în spaţii neautorizate.
„În urma analizelor preliminare de risc fiscal şi a controalelor inopinate realizate la nivel național, au fost constatate încălcări ale condițiilor legale de autorizare și funcționare, precum desfăşurarea activităţii de comercializare a produselor energetice fără atestat legal de către intermediari. O altă abatere constatată a fost legată de comercializarea de către benzinării a combustibililor fără a utiliza mijloace tehnice de măsurare şi control autorizate sau având buletine de verificare metrologică și certificate de calibrare expirate”, precizează ANAF, într-un comunicat.
Reprezentanţii ANAF menţionează că acțiunea inspectorilor antifraudă de prevenire și combatere a evaziunii fiscale continuă prin monitorizarea celor mai importante dintre cele 104 antrepozite fiscale de producție și depozitare a produselor energetice și a celor 4.937 de locații atestate pentru comercializarea produselor energetice.
„Activitățile din domeniul produselor energetice au un risc fiscal ridicat iar inspectorii DGAF vor verifica respectarea prevederilor legale aplicabile pe parcursul transportului, identificarea circuitelor tranzacționale de la expeditori la beneficiarii finali, care comercializaează produsele energetice către populație”, se arată în comunicatul ANAF.
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile