ANAF va transmite electronic informațiile referitoare la conturile bancare
Numărul 38-39, 20 dec. 2016 - 16 ian. 2017 » Curier legislativ
Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) va transmite informațiile referitoare la conturile bancare doar la cererea justificată a organului fiscal local sau a altei autorități publice centrale și locale și numai după depunerea formularului protocolului de aderare reglementat prin OMFP nr. 2.632/2016 și aprobarea accesului la serviciile disponibile în cadrul sistemului informatic PatrimVen, potrivit prevederilor Ordinului președintelui ANAF nr. 3.592/2016, publicat în Monitorul Oficial nr. nr. 1017/19.12.2016.
Ordinul citat modifică și completează Procedura de furnizare de informații conform art. 61 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, aprobată prin OPANAF nr. 3.770/2015, prevăzând că solicitarea și transmiterea de informații referitoare la conturile bancare se realizează exclusiv în format electronic, prin intermediul sistemului informatic PatrimVen pus la dispoziție de Ministerul Finanțelor Publice, respectiv ANAF.
Așa cum am menționat într-un articol publicat într-un număr anterior al revistei, pentru utilizarea sistemului PatrimVen, fiecare instituție trebuie să încheie cu ANAF protocolul de aderare menționat mai sus, care include lista serviciilor disponibile și descrierea interfețelor de acces la acesta. În cadrul sistemului informatic PatrimVen sunt disponibile și informații referitoare la proprietăți, venituri și contribuții obligatorii.
OPANAF nr. 3.592/2016 mai prevede că organele fiscale locale sau autoritățile publice centrale și locale care solicită informații în baza art. 61 alin. (3) din Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare, au obligația să respecte prevederile Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, cu modificările și completările ulterioare.
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane