Analiză: Afacerile firmelor de salubritate, deszăpezire și deratizare din România vor depăși 4 miliarde de lei, în 2020
Telex » Știri 7 februarie 2020
Cele 2.101 de firme specializate de salubrizare, deszăpezire şi deratizare din România vor înregistra în acest an afaceri de peste patru miliarde de lei, dublu faţă de rezultatele din urmă cu zece ani, relevă o analiză de specialitate, citată de Agerpres. Astfel, conform cercetării Frames, afacerile din acest sector, care includ salubritatea, deszăpezirea şi deratizarea, sunt dominate de câţiva jucători importanţi care, de peste un deceniu, controlează serviciile din zona marilor oraşe.
Per ansamblu, afacerile din sectorul de salubritate, deszăpezire şi deratizare vor depăşi, în acest an, nivelul de 4 miliarde lei, comparativ cu anul 2010, când firmele active în domeniu raportau un business de 1,92 miliarde lei. De asemenea, profitul companiilor a urmat acelaşi trend, avansând de la 132,8 milioane lei, în 2010, la 297,5 milioane lei, în 2018.
La nivel naţional, erau active în sector 2.101 firme, faţă de 849 companii, în urmă cu zece ani. Din acest total, cele mai multe activau în Bucureşti (331), Constanţa (118), Prahova (104), Cluj (105) şi Timiş (102).
La polul opus, cu cele mai puţin firme de salubritate, se află judeţele Harghita (16), Covasna (17), Brăila (18), Călăraşi şi Tulcea (20).
Potrivit datelor firmei de consultanţă, companiile din acest sector, din care peste 90% sunt din zona micro, derulează afaceri, în medie, de 1,68 milioane de lei, cu un total de 33.316 angajaţi, număr în creştere de la 27.382, în 2010.
Analiza companiei de consultanţă Frames a fost realizată pe baza datelor financiare ale societăţilor active în domeniul colectării deşeurilor nepericuloase şi în alte activităţi de curăţenie, inclusiv măturatul străzilor şi îndepărtarea zăpezii şi a gheţii.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane