Analiză ARSC: România are unul dintre cele mai inteligente transporturi în comun din Europa de Est
Telex » Știri 27 noiembrie 2023
România se află printre țările cu cel mai smart transport în comun din Europa de Est, datorită investițiilor în modernizarea mijloacelor de transport și în extinderea metroului în București - Ilfov, relevă o analiză publicată de Asociația Română pentru Smart City (ARSC). "2023 a fost cel mai bun an pentru transportul public de persoane în România. Sunt câteva noutăți pe care 2023 le aduce în transportul public, printre care stația de metrou Tudor Arghezi din Sectorul 4. Totodată, vor fi 100 de autobuze și tramvaie electrice în București. Suntem încântați să vedem că România evoluează rapid către un sistem de transport public inteligent, cu soluții digitale care aduc beneficii semnificative călătorilor și întregii societăți. Acest avans nu doar îmbunătățește experiența călătorilor, ci contribuie și la reducerea impactului asupra mediului și la eficientizarea operațiunilor. Desigur că este nevoie în continuare de investiții în infrastructura de transport în comun, însă progresul din ultimii ani a fost unul rapid, cel mai accelerat din regiune", a declarat Eduard Dumitrașcu, președintele ARSC, în cadrul conferinței ROPAT 2023, cel mai mare eveniment al autorităților din transport.
Conform analizei de specialitate, transportul public din orașele din România se află printre cele mai avansate din Europa de Est, trecând printr-un proces continuu de transformare digitală în ultimii ani prin investiții în autobuze electrice, sisteme de plăți electronice și aplicații mobile.
Cele mai bune exemple de orașe cu un sistem de transport public vizibil îmbunătățit, care încadrează localitatea într-una de tip "smart city", sunt: Cluj-Napoca, Oradea, Brașov, Turda, Suceava și București. Acestea au implementat sisteme avansate de ticketing și informare în timp real, au integrat tehnologii pentru monitorizarea traficului și au investit în vehicule ecologice care contribuie la un mediu urban mai curat și mai sănătos.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile