Analiză: Bucureștiul este atractiv pentru investitori datorită câștigurilor generoase oferite de piața imobiliară și oportunităților de afaceri
Telex » Știri astăzi, 9:44
Bucureștiul este un oraș atractiv pentru investitorii români și străini, atât datorită câștigurilor generoase oferite de piața imobiliară, cât și oportunităților de business, potrivit unei companii de investiții imobiliare. „Anul 2024 a fost un an care a oferit foarte multe oportunități de investiții pentru piața imobiliară din București. Vânzările de apartamente noi, case și vile au avut creșteri importante de la o lună la alta, ceea ce dovedește interesul pentru real estate, atât pentru investitorii care cumpără cu scopul obținerii de randamente atractive din operațiunile de închiriere sau revânzare, cât și pentru cei care vor să își îmbunătățească confortul de locuire. Infrastructura modernă a Capitalei, poziționarea proprietăților disponibile și accesibilitatea față de unitățile de învățământ de renume, spitale, marile zone comerciale sau centrele de birouri, sunt argumente importante pentru trendul de creștere a cererii de imobile din București”, a explicat Vlad Musteață, CEO North Bucharest Investments, într-un comunicat citat de Agerpres.
Documentul citează datele oficiale furnizate de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) care arată că, în luna decembrie a anului trecut, s-au vândut în Capitală cu 18,7% mai multe locuințe față de luna noiembrie, respectiv 5.136 de imobile, comparativ cu 4.326 de unități cumpărate în penultima lună din 2024.
De asemenea, cererea pentru proprietăți rezidențiale s-a consolidat în ultima lună a anului 2024 și la nivelul întregii țări. Potrivit ANCPI, în România s-au tranzacționat în total 15.650 de locuințe. După București, în topul orașelor cu cele mai multe vânzări se află Timiș cu 1.145 de unități vândute, Constanța cu 1.009 unități, Cluj cu 978 și Brașov cu 867 de locuințe achiziționate în decembrie 2024, se mai arată în comunicat.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial