Analiză: Companiile prezente pe marile burse globale vor publica rezultate bune și foarte bune, la 6 luni
Telex » Știri 3 august 2021
Rezultatele publicate de companiile de pe marile burse globale vor fi bune și foarte bune, iar câștigurile pe acțiune sunt prognozate să se aprecieze cu peste 63% în cazul entităților de pe Wall Street, în trimestrul al doilea din acest an, arată o analiză publicată de specialiștii XTB România, relatează Agerpres. „Câștigurile pe acțiune sunt prognozate să se aprecieze cu peste 63% pentru companiile de pe Wall Street în trimestrul 2 din 2021. Sectoarele auto, de materii prime, industrial, de energie și financiar sunt așteptate să înregistreze performanțe superioare (...) Sezonul de raportări financiare la 6 luni debutează zilele acestea într-o notă de optimism, atât din partea analiștilor, cât și a investitorilor în piețele de capital. Aceștia se așteaptă ca rezultatele publicate de companiile de pe marile burse globale să fie bune și foarte bune, mai ales că vor fi comparate cu datele similare din 2020, care au fost influențate semnificativ de perioada de lockdown generată de criza Covid-19”, menționează sursa citată.
În ceea ce privește principalii factori de risc prezenți în acest moment pe piețele de capital, analiștii și investitorii susțin, la unison, că aceștia sunt inflația și un nou val pandemic generat de creșterea infecțiilor cu varianta Delta a virusului Covid-19.
Radu Puiu, financial analyst în cadrul XTB România, precizează că „în cazul în care va fi confirmat, acest ritm de creștere a veniturilor va fi cel mai puternic din Q4 2009”. La rândul său, analistul Ciprian Bîrsan mizează pe efectul „banilor ieftini” și a reiterat faptul că țările din Uniunea Europeană se folosesc de politicile relaxate in ceea ce privește deficitele, împrumutându-se agresiv. „În linii mari, piețele globale nu ar trebui să cunoască schimbări majore față de situația în care se află în momentul de față. Putem observa că revenirea economică a avut loc mai repede decât se estima inițial și de aici și declarațiile FED legate de majorarea ratei dobânzii. Țările UE au mână liberă în ce privește deficitele (valoarea maximă de 3% poate fi depășită), iar drept consecință se împrumută mult mai agresiv decât o făceau până acum”, a explicat acesta.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile