Analiză: Creștere cu peste o treime a cererii de autovehicule comerciale rulate, în România
Telex » Știri 12 mai 2020
România a înregistrat o rată de creştere cu 34% a cererii pentru autovehicule comerciale rulate, în ultimele două săptămâni din luna aprilie, faţă de prima jumătate a aceleiaşi luni, un interes crescut al cumpărătorilor fiind în domeniul construcţiilor, reiese dintr-o analiză publicată de o platformă globală online, informează Agerpres. Potrivit sursei citate, la nivel european, datele Tradus.com indică o creştere de 44% a ofertei de vehicule listate, precum şi un salt cu 19% al cererii.
Pe de altă parte, utilajele agricole au înregistrat o mică scădere a ofertei, ca efect al faptului că sezonul agricol a început fără mari perturbări.
Polonia conduce în topul ţărilor de creştere a ofertei, cu 129%, în timp ce în Spania, una dintre cele mai afectate ţări de efectele pandemiei de coronavirus, s-a consemnat o rată de creştere a cererii de vehicule comerciale rulate de 41%.
Conform analizei de specialitate, România se află pe locul doi în topul ţărilor cu interes în creştere, înregistrând cu 34% mai multe vizualizări ale anunţurilor în total. „Acest lucru arată că, pe plan local, cumpărătorii sunt dispuşi să investească în vehicule comerciale rulate, cea mai mare cifră înregistrându-se în domeniul construcţiilor, unde interesul cumpărătorilor a crescut cu 56%”, susţin specialiştii.
Datele incluse în cercetare au fost colectate din nouă ţări europene, din sectoarele de construcţii, agricultură şi transport. Ca indicatori pentru cerere, ofertă şi activităţi de tranzacţionare, specialiştii au analizat numărul de vizualizări ale anunţurilor, ale ofertelor şi volumul total de anunţuri.
Perioada de comparaţie a fost 1- 15 aprilie 2020 vs. 16 - 30 aprilie 2020.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național