Analiză: Oamenii vor întoarce spatele brandurilor care nu produc aplicații premium. 49 de miliarde de dispozitive, conectate până în 2023
Numărul 2, 21-27 ian. 2019 » Conectarea la era digitală
Consumatorii globali de tehnologie vor întoarce repede spatele brandurilor ale căror aplicații nu oferă o experiență premium, în condițiile în care, până în anul 2023, 49 de miliarde de dispozitive vor fi conectate la internet, potrivit Cisco, informează Agerpres. „49 de miliarde de dispozitive vor fi conectate la internet până în 2023. În următorul deceniu, noi tehnologii vor fi dezvoltate, de la realitate virtuală și augmentată la streaming 16K, AI, tehnologii radio 5G, Wi-Fi 6, calculatoare cuantice, securitate cibernetică adaptivă și predictivă, vehicule autonome și IoT inteligent. Poate la fel de importante sunt aplicațiile și tehnologiile la care nu s-a gândit nimeni încă. (...) Potrivit celei mai recente analize a AppDynamics App Attention Index (...), oamenii vor întoarce repede spatele brandurilor ale căror aplicații nu oferă o experiență premium. În cazul unor probleme de performanță, consumatorii vor apela la concurență (49%) sau îi vor descuraja activ pe ceilalți să folosească un serviciu sau un brand (63%), fără să ofere brandului respectiv șansa de a aduce îmbunătățiri”, se arată într-un comunicat de presă al Cisco.
Specialiștii Cisco amintesc, totodată, că securitatea reactivă, care tratează problemele numai pe măsură ce acestea încep să afecteze sistemele, nu mai este suficientă. „Organizațiile trebuie să se adapteze la noua realitate din jurul Zero Trust și să prevadă amenințările. Modelul original Zero Trust, conceput de Forrester, se bazează pe principiul conform căruia organizațiile nu au încredere în nimic din interiorul sau din afara perimetrului rețelei lor. Accesul se acordă numai utilizatorilor, dispozitivelor și sarcinilor de lucru autorizate, după stabilirea nivelului de încredere – fără o diminuare a experienței utilizatorului. Această abordare poate deveni omniprezentă în anii următori. Threat hunting este o practică de securitate ce va juca un rol din ce în ce mai mare în securitatea organizațiilor. În timp ce abordările tradiționale răspund, de obicei, la alerte după detectarea unei activități potențial dăunătoare, threat hunting nu se limitează la pericolele cunoscute și analizează amenințările necunoscute”, explică sursa citată.
De asemenea, o altă tendință pentru anii următori se referă la adoptarea rețelelor Software-defined (SDN), care aduc multe avantaje, inclusiv gestionare centralizată și securitate, flexibilitate și costuri de operare reduse.
La capitolul competențe sau lipsa talentelor din IT, previziunile Cisco relevă faptul că deficitul de competențe de business va fi resimțit cel mai acut, iar găsirea talentelor continuă să fie provocarea nr. 1 cu care se confruntă liderii din domeniu, la ora actuală.
Un sondaj Cisco efectuat în rândul a 600 de factori de decizie IT și de business scoate în evidență faptul că 93% dintre aceștia susțin că se confruntă cu un decalaj de talente atât de grav încât acest lucru încetinește transformarea afacerii lor.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice