Analiză: Un start-up românesc din zece are acces simultan la finanțare și mentoring, la standarde internaționale
Telex » Știri 24 iulie 2019
Un start-up din zece (10%) care activează în România are acces, simultan, la finanţare şi la mentoring la standarde internaţionale, iar accesul la finanţare trebuie facilitat foarte mult în vederea creşterii accelerate a ecosistemului local, reiese dintr-un studiu realizat de o platformă de investiţii din Marea Britanie, citat de Agerpres. Astfel, în viziunea Angels Den Funding, un start-up cu şanse mari de succes este o companie cu un produs existent (MVP), bazat pe o idee cu o componentă puternic inovativă. „Doar 10% dintre startup-urile din România analizate de echipa Angels Den Funding (aproximativ 500) au acces simultan la finanţare şi la mentoring la standarde internaţionale. Estimăm că sunt 150 de companii cu potenţial de scale-up, în România. În plus, un ingredient care contribuie la succesul business-ului constă în utilizarea unei tehnologii care îi poate conferi produsului o creştere accelerată”, sunt de părere specialiştii.
În opinia CEO-ului Angels Den Funding, Adrian Enache, accesul la capital în România trebuie facilitat foarte mult în vederea creşterii accelerate a ecosistemului local, iar accesul ar putea fi înlesnit şi printr-o abordare diferită din partea fondurilor de venture capital, prin punerea accentului pe MVP, pe dovada creşterii şi pe confirmarea conceptului sau a ideii de afacere.
Conform platformei de investiţii, sectoarele din economia românească ce pot beneficia de inovaţie antreprenorială şi care nu au încă un număr semnificativ de startup-uri sunt: automatizarea şi mentenanţa industrială, learning, wellness, servicii financiare, utilităţi, asigurări, turism, medtech, proptech, fintech, cybersecurity, regtech (regulatory technology).
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice