Analiză XTB: Costul estimat din ransomware a crescut de trei ori, în ultimul an și jumătate, la nivel global
Telex » Știri 29 iulie 2021
Costul estimat din atacurile de tip ransomware a crescut de circa trei ori într-un an și jumătate, pe plan mondial, se arată într-o analiză a casei de brokeraj XTB România, citată de Agerpres. Astfel, în cazul persoanelor fizice, costurile sunt în creștere spectaculoasă, mai ales dacă este inclusă populația, nu doar companiile.
Numai la nivelul SUA, estimările Emsisoft evidențiază că valoarea costului din ransomware a fost între 340 de milioane de dolari și 1,37 miliarde de dolari, în 2019, în timp ce anul trecut acesta s-ar afla între 920 de milioane de dolari și 3,68 miliarde de dolari, de aproape trei ori mai ridicat. De asemenea, în cazul a zece țări (SUA, Canada, Germania, Marea Britanie, Franța, Australia, Spania, Italia, Austria, Noua Zeelandă), de la un interval de 6,3-25 miliarde de dolari, cost estimat în 2019, s-a ajuns la 18,7 miliarde de dolari până la 74,6 miliarde de dolari, anul trecut.
„Deși astfel de atacuri în care, în urma unui acces neautorizat, datele sunt transferate la distanță, criptate, sau și una și alta, au existat și în anii trecuți, amploarea acestora a crescut semnificativ în 2021. În cazul atacului asupra celui mai mare procesator de carne din lume, JBS, a fost efectuată o plată de 11 milioane dolari, iar pentru operatorul de conducte petroliere Colonial, de 4,4 milioane dolari, în bitcoin. Spitalul Witting din Capitală a fost, de asemenea, ținta unui atac, arătând că România nu este scutită de atenția nedorită a hackerilor”, apreciază specialiștii XTB.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național