ANAR: Au fost colectate 8.000 de tone de alge de pe litoral din februarie până în prezent
Telex » Știri 4 august 2020
O cantitate de 8.000 de tone de alge a fost colectată de pe litoralul românesc în şase luni, iar în acest moment se acţionează cu 24 de utilaje de îndepărtare a algelor, potrivit unui comunicat al Administraţiei Naţionale „Apele Române” (ANAR), citat de Agerpres. Astfel, din dispoziţia directorului general al ANAR, Ervin Molnar, au fost aduse alte două utilaje de la Administraţia Bazinală de Apă Mureş, respectiv Crişuri, care suplimentează numărul celor existente la această oră şi vin în sprijinul angajaţilor de la Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL) în vederea colectării algelor. Acestea se alătură celor două utilaje aduse de la Someş-Tisa (care vor sta timp de o lună), precum şi celor utilizate de ABADL, în număr de 20. Numărul de oameni care manevrează aceste utilaje este de 34.
ABADL desfăşoară, doar pe timpul nopţii, activităţi de îndepărtare a algelor de pe zonele necontractate şi de pe linia ţărmului.
De la începutul lunii februarie şi până în prezent, de la Năvodari până la Vama Veche, au fost colectate 8.000 de tone de alge de pe toată lungimea litoralului românesc. Doar în luna iulie, au fost colectate 6.000 de tone, reprezentând 75% din cantitatea totală colectată de la începutul anului. Doar în ultimele 10 zile, au fost colectate 2.000 de tone. „Echipele noastre de pe utilaje muncesc noapte de noapte şi ridică sute de tone. Efortul este enorm, dar ştim că munca noastră nu este în zadar”, a precizat Bogdan Bola, director ABADL.
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile