ANCOM: Anul 2022 începe cu tarife mai mici pentru terminarea apelurilor în rețele fixe și mobile din România
Telex » Știri 21 decembrie 2021
Începând cu 1 ianuarie 2022, tarifele pentru terminarea apelurilor în rețelele de telefonie fixă și mobilă din România vor scădea ca urmare a Regulamentului Delegat (UE) 2021/654 al Comisiei Europene, informează Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM). Astfel, operatorii de telefonie mobilă care activează pe piața din România vor practica un tarif de 0,55 eurocenți/minut pentru terminarea apelurilor mobile în propriile rețele, iar operatorii de telefonie fixă un tarif de 0,07 eurocenți/minut pentru terminarea apelurilor fixe în propriile rețele.
Tariful maxim pentru terminarea apelurilor mobile. Tariful de terminare a apelurilor mobile se va reduce cu aproape 22% față de cel practicat în prezent și va fi perceput de către toți operatorii de telefonie mobilă desemnați cu putere semnificativă pe piața serviciilor de terminare a apelurilor la puncte mobile în propriile rețele publice de telefonie. Regulamentul Comisiei Europene stabilește și tarifele pentru următorii ani, ce se vor aplica și în România, astfel: ▪ 0,4 eurocenți/minut în perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2023; ▪ 0,2 eurocenți/minut de la 1 ianuarie 2024.
Tariful maxim pentru terminarea apelurilor fixe. Tariful de terminare a apelurilor fixe va fi cu aproximativ 10% mai mic față de cel practicat în prezent și va fi perceput de toți operatorii de telefonie fixă desemnați cu putere semnificativă pe piața serviciilor de terminare a apelurilor la puncte fixe în propriile rețele publice de telefonie. Aceasta este ultima reducere a tarifului prevăzută de Regulament.
ANCOM precizează că tariful de terminare reprezintă „prețul plătit de un furnizor de servicii de telefonie altui operator în rețeaua căruia este terminat apelul efectuat de propriii utilizatori. Acest preț se regăsește în tariful perceput utilizatorului final care inițiază apelul”.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial