ANCOM: Consultare publică pentru identificarea unor zone fără acces la internet de mare viteză
Numărul 7, 28 feb. - 6 mar. 2017 » Conectarea la era digitală
Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) supune consultării publice o listă cuprinzând 1.148 de localități (sate și orașe mici de până în 20.000 de locuitori) în scopul de a stabili care dintre acestea nu sunt încă acoperite de rețele de comunicații electronice în bandă largă de mare viteză. Aceste localități fac parte din aria teritorială a celor 37 de grupuri de acțiune locală (GAL-uri) selectate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) pentru implementarea măsurilor de intervenție publică în domeniul comunicațiilor electronice în cadrul proiectului LEADER 2014-2020, parte a Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020.
„Lista supusă consultării publice a fost realizată coroborând informațiile de la operatorii de comunicații electronice privind localitățile care nu erau acoperite de rețele de comunicații electronice în bandă largă de mare viteză la data de 31 decembrie 2014, precum și de la MADR, privind localitățile unde s-au implementat măsuri de intervenție publică în domeniul comunicațiilor electronice în exercițiul anterior, potrivit PNDR 2007-2013. Totuși, este posibil ca, în prezent, unele dintre localitățile care nu erau acoperite de rețele de comunicații electronice în bandă largă de mare viteză la 31 decembrie 2014 să beneficieze de asemenea facilități. Obiectivul ANCOM este de a stabili care dintre cele 1.148 de localități se află într-o astfel de situație”, se precizează într-un comunicat al Autorității.
Lista localităților poate fi consultată aici, persoanele interesate fiind invitate să transmită informații până la 10 martie a.c., pe adresa sediului central al ANCOM (Str. Delea Nouă nr. 2, sector 3, cod poștal 030925, București), prin depunere la Registratura sediului central, sau prin poștă electronică la următoarea adresă: relatii cu publicul@ancom.org.ro.
- sunt în măsură să susțină servicii de comunicații electronice care să asigure viteze „best effort” de transfer al datelor (download) de minimum 30 Mbps;
- disponibilitatea serviciilor de comunicații electronice, furnizate prin intermediul acestor rețele, la vitezele de transfer anterior menționate să poată fi asigurată permanent, independent, de exemplu, de intervalul orar sau de volumul datelor transferate.
Suplimentar, pentru serviciile de comunicații electronice furnizate la puncte mobile, este necesar să se poată asigura vitezele de transfer anterior menționate atât în interiorul clădirilor sau construcțiilor, cât și în exteriorul acestora; de asemenea, în acest caz este necesar să se asigure vitezele de transfer menționate anterior inclusiv în condițiile în care se furnizează servicii de comunicații electronice abonaților care se află în zona de interes doar temporar.
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile