ANCOM: Peste 7 milioane de numere de telefon portate în 12 ani
Telex » Știri 21 octombrie 2020
Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) informează că, de la 21 octombrie 2008, când a fost lansat serviciul portabilității care oferă utilizatorilor posibilitatea de a-și alege cea mai potrivită ofertă pentru nevoile lor de consum păstrându-și numărul de telefon, peste 7 milioane de numere de telefon au fost transferate între rețelele din România. În acest an, s-au portat aproape 670.000 de numere de telefon, peste 93% dintre ele fiind de telefonie mobilă.
Astfel, păotrivit datelor ANCOM, în cei 12 ani de la lansarea portabilității, au fost portate în total 7.005.720 de numere, dintre care 6.121.287 sunt numere de telefonie mobilă şi 884.433 numere de telefonie fixă.
De la începutul acestui an până la 30 septembrie au fost portate 667.469 numere de telefon, dintre care 623.077 sunt numere de telefonie mobilă şi 44.392 de telefonie fixă.
ANCOM a primit anul acesta 168 de sesizări de la utilizatori cu privire la desfăşurarea procesului de portare, principalele probleme semnalate vizând termenele asociate procesului de portare, refuzul portării sau alocarea numerelor provizorii.
Autoritatea de reglementare reaminteşte că utilizatorii au la dispoziție site-ul www.portabilitate.ro, unde pot afla în ce reţea funcţionează orice număr de telefon folosit în România, chiar dacă a fost portat. Totodată, site-ul oferă detalii cu privire la paşii care trebuie urmaţi pentru a porta un număr de telefon, răspunsuri la întrebări care apar frecvent în situaţia portării numerelor, precum şi sfaturi pentru a evita posibilele probleme care pot interveni pe parcursul procesului de portare.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională