ANCOM: Peste 8 milioane de numere de telefon portate în ultimii 13 ani
Telex » Știri 21 octombrie 2021
În cei 13 ani de când a fost lansat serviciul de portabilitate, care oferă utilizatorilor libertatea de a-și alege cea mai potrivită ofertă pentru nevoile lor de consum păstrându-și numărul de telefon, peste 8 milioane de numere de telefon au fost transferate între rețelele de telefonie fixă și mobilă din România, potrivit datelor publicate de Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM). În acest an, au fost portate aproape 850.000 de numere de telefon, 95% dintre ele fiind de telefonie mobilă.
Astfel, de la 21 octombrie 2008, când a fost lansat serviciul de portabilitate, s-au portat în total 8.132.871 de numere de telefon, dintre care 7.176.619 sunt numere de telefonie mobilă și 956.252 sunt numere de telefonie fixă. De la începutul acestui an până la 15 octombrie au fost portate 849.434 de numere de telefon, din care 804.890 sunt numere de telefonie mobilă și 44.544 sunt numere de telefonie fixă.
ANCOM a primit în anul 2021 un număr de 191 de sesizări de la utilizatori cu privire la desfășurarea procesului de portare, principalele probleme sesizate vizând termenele asociate procesului de portare, anularea portării sau existența unor probleme tehnice.
Utilizatorii au la dispoziție site-ul www.portabilitate.ro, unde pot afla în ce rețea funcționează orice număr de telefon folosit în România, chiar dacă a fost portat. Totodată, site-ul oferă detalii cu privire la pașii care trebuie urmați pentru a porta un număr de telefon, răspunsuri la întrebări care apar frecvent în situația portării numerelor, dar și sfaturi pentru a evita posibilele probleme care pot interveni pe parcursul procesului de portare.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice